بررسی رابطه بین معنویت در کار و فساد اداری در ادارات دولتی شهر استهبان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت،گردشگری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: TCDB01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدقاسم جهرمی تادوانی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی

چکیده

فساد اداری، پدیدهای است که کموبیش در کلیه کشورهای جهان وجود دارد . امروزه فساد اداری و مالی به یک معضل جهانی مبدل شده و دولتها آگاهند که فساد باعث آسیبهای بسیاری میشود. از آنجایی که فساد اداری امری پیچیده میباشد از اینرو مبارزه با آن نیز باید مستمر، طولانی، منسجم و با برنامه ریزی دقیق و همه جانبه همراه باشد. در این زمینه یکی از روشهایی که باید مورد بررسی قرار گیرد، معنویت در کار میباشد. پژوهش حاضر نیز به بررسی رابطه بین معنویت در کار و فساد اداری کارکنان پرداخته است. جامعه آماری کارکنان ادارات دولتی شهر استهبان میباشند که تعداد آنها 899 نفر میباشد. برای تعیین حجم نمونه آماری از جدول مورگان و کرجسی (1970) استفاده شده است. بنا بر جدول مورگان حجم نمونه آماری 269 نفر برآورد گردید که به صورت نمونه گیری تصادفی طبقاتی از جامعه پژوهش انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل دو پرسشنامه استاندارد معنویت در کار رگو و پینا (2008) و پرسشنامه فساد اداری جاوید (1391) بود. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و استنباطی نظﲑ جداول توزیع فراوانی و آزمون ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن استفاده شد. جهت اﳒام کلیه مراحل آماری از نرم افزار آماری SPSS استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان دادکه بین معنویت در کار و ابعاد آن (حس جامعه بودن سازمان، همراستایی ارزشهای فردی و سازمانی و فرصتهایی برای زندگی درونی) با فساد اداری رابطه وجود دارد.اما بین حس مشترک با جامعه و لذت بردن از کار با فساداداری رابطه ای وجود ندارد. لذا پیشنهاد میگردد مدیران با بالا بردن معنویت در کار کارکنان از بروز فساد اداری پیشگیری ﳕایند.

کلیدواژه ها

معنویت در کار، فساد اداری، لذت بردن از کار، حس مشﱰک با جامعه، همراستایی ارزشهای فردی و سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.