نقش اطلاعات حسابداری در عملکرد اقتصادی،مکانیزمهایکنترل و حاکمیت شرکتی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی نقش شفافیت اطلاعات حسابداری در حل بحرانهای مالی کنونی
  • کد COI اختصاصی: KHOMEINFINANCE01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1955
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد عبداللهی

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی گلستان

یاسر رضایی پینه نویی

کارشناس ارشد حسابداری

چکیده

صورتهای مالی میتوانند اطلاعات مفیدی درباره عملیات و سودآوری شرکت ها برای عموم فراهم کنند. بنابراین سرمایهگذاران، دست کم تا حدی، بر پایه اطلاعات صورتهای مالی سرمایه گذاری کنند. با وجود این زمانیکه شرکتها مبادرت به دستکاری اطلاعات کرده و صادقانه افشاء نمی کنند، اطلاعات افشاء شده در صورتهای مالی توأم با جانبداری خواهد بود و از حقیقت انحراف خواهد داشت. اما تحت مکانیزم نظام راهبری مناسب، هیئت مدیره قادر به کنترل شرکت و ممانعت مدیریت از مبادرت به تحریف داده های مالی خواهد بود. این نظام راهبری اولا به سهامداران اقلیت این اطمینان را میدهد که اطلاعاتی قابل اتکاء در رابطه با ارزش شرکت دریافت کرده اند و از جانب مدیران شرکت و سایر سهامداران بزرگ مورد خیانت و سوء استفاده قرار نگرفته اند و ثانیا مدیران را اینگونه تشویق میکند که به جای پرداختن به اهداف شخصی خود، به دنبال حداکثر کردن ارزش و منافع شرکت باشند . مقاله حاضر به بررسی نقش نظارت بر اطلاعات حسابداری و تحقیقات انجام شده مرتبط با آن پرداخته است. اطلاعات حسابداری مالی محصول نهایی سیستم گزارشگری خارجی است، که مبنایی برای گزارشگری و افشای اطلاعات فراهم می آورد. در کشورهایی با بورس اوراق بهادار فعال، منابع دیگری را نیز برای گسترش دامنه گزارشگری و قواعد افشاء معرفی و یا بعضاً الزامی کرده اند. این منابع الزاما مالی یا کمی نیستند، مانند هزینه فرصت گسترش سرمایه انسانی، گزارشگری ارزش افزوده، گزارشگری منابع، منافع و هزینه های زیست محیطی. هدف اصلی تحقیقات نظارت در حسابداری، بررسی سیستم های حسابداری و اهمیت محیط سازمانی جهت بررسی تاثیر آن بر حاکمیت شرکتی است . در مقاله حاضر نتیجه تحقیقات انجام گرفته با هدف بررسی شفافیت اطلاعاتی، شامل اطلاعات حسابداری مالی به عنوان یکی از اجزای زیر بنایی اطلاعات، ارائه شده است

کلیدواژه ها

شفافیت اطلاعات حسابداری، حاکمیت شرکتی، افشای اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.