کاربرد مدل رگرسیونی چندگانه در پیش بینی مصرف انرژی در صنایع فولادی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مطالعات بین رشته ای در مدیریت و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICOCS03_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 770
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی شهنیانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی خلیج فارس، خرمشهر، ایران.

مسعود نارنجی

استادیار مهندسی صنایع دانشگاه تهران، تهران، ایران

محمدابراهیم طیبی

استادیار مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی خلیج فارس، خرمشهر، ایران

چکیده

انرژی برق به عنوان یکی از مهمترین انرژیها در زندگی مدرن امروزی به حساب می آید و در سطح رفاه اجتماعی و همچنین کیفیت و راندمان کار و تولید بسیار موثر میباشد. با توجه به اهمیت انرژی برق دولت ها و سازمانهای وابسته به آنها در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، بر روی پیش بینی مصرف برق توجه بسیار زیادی میکنند. اشتباه در پیشبینی مصرف برق میتواند موجب ایجاد ظرفیت های اضافی و یا کمبود در تامین برق میگردد و این امر هزینه های بسیار زیادی را بوجود خواهد آورد. بنابراین طراحی مدل پیش بینی مصرف برق با دقت بالا یک امر ضروری میباشد. در این تحقیق با استفاده از مدل رگرسیون خطی به پیش بینی مصرف انرژی (برق) در صنایع فولادی پرداخته شد. ابزار گردآوری اطلاعات پایگاه داده اطلاعاتی مصرف انرژی در شرکت های مختلف می باشد. بر اساس نتایج بدست آمده از این تحقیق در ابتدا معیارهای موثر بر مصرف برق با استفاده از نظرات کارشناسان تعیین شده و در فاز بعد سعی در کاهش تعداد عاملها با استفاده از فاکتور آنالیز شده است که بر این اساس 5 معیار مورد انتخاب قرار گرفته اند که عبارتند از: نوع احیا انجام شده (کوره بلند، کوره کوتاه، ترکیبی)، درصد تخلخل آهن اسفنجی، نسبت تولید/ظرفیت سیستم، عیار آهن اسفنجی ورودی، استحکام آهن اسفنجی که با استفاده از این 5 معیار پیش بینی انجام شده است. با استفاده از رگرسیون این کار انجام شده است و نتایج نشان داد که دقت مدل های رگرسیون در حدود 60 درصد می باشد

کلیدواژه ها

مدل رگرسیون، پیش بینی مصرف انرژی ، صنایع فولادی، آهن اسفنجی، درصد تخلخل.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.