ارزیابی احتمال خرابی دیوارهای برشی و تیرها در سیستم های دوگانه قاب خمشی و دیوار برشی بتنی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: SEE08_232
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدامین بیاری

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی عمران، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

مرتضی آریا

عضو هیئت علمی، دانشکده مهندسی عمران، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

با توجه به احتمال وقوع زلزله های شدید در نقاط مختلف جهان، بررسی دقیق خرابی سازه ها تحت زلزله های مخرب و پیشگیری آن از چالش های مهم و اساسی پیش رو در مهندسی سازه میباشد. منحنیهای شکنندگی برای تعیین آسیب پذیری لرزه ای سازه ها مورد استفاده قرارمیگیرد. آن چه در تعیین آسیب پذیری لرزه ای سازه ها اهمیت دارد، تعریف معیارهای خرابی میباشد که احتمال فراگذشت از این معیارهای خرابی مبنای تحلیل احتمالاتی است. در تحقیقات گذشته از یک معیار خرابی کلی مانند ماکزیمم دریفت طبقات برای تعیین احتمال خرابی سازه ها استفاده شده است اما در این تحقیق دو معیار خرابی محلی متفاوت برای سازه های مورد نظرکه دارای سیستم دوگانه قاب خمشی بتنی و فولادی همراه با دیوار برشی بتنی هستند تعریف شده و احتمال فراگذشت از معیارهای خرابی مورد نظر محاسبه شده است. اولین معیار خرابی محلی تعریفی دوران پلاستیک تیرهای سازه برای رسیدن به سطوح عملکردی از قبیل قابلیت استفاده بی وقفه، ایمنی جانی و آستانه فروریزش میباشد و دومین معیار خرابی محلی تعریفی دوران پلاستیک دیوار برشی طبقه اول سازه برای رسیدن به سطوح عملکردی مورد نظر می باشد. منحنی های شکنندگی برای هر دو معیار خرابی ترسیم شده است. تحقیقات نشان می دهد که احتمال خرابی دیواربرشی با افزایش تعداد طبقات کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

دوران پلاستیک تیر، دوران پلاستیک دیوار برشی، معیار خرابی محلی، منحنی شکنندگی، آسیب پذیری لرزه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.