محاسبه سختی جانبی قاب های خمشی بتن مسلح تحت اثر میانقاب ها و بازشوها
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
- کد COI اختصاصی: SEE08_208
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1449
نویسندگان
استادیار دانشگاه دامغان، سمنان، ایران
دانش آموخته ی کارشناسی مهندسی عمران، دانشگاه دامغان، سمنان ، ایران
چکیده
در ساختمانها معمولا0 بارهای قائم، مرده یا زنده، به تنهایی باعث ایجاد مشکل خاصی در ساختمان نمیشوند اما در صورت وجود یک بار جانبی همچون زلزله یا باد بر روی سازه ممکن است باعث تخریب ساختمان شود به همین دلیل باید با توجه ویژهای این ساختمانها طراحی شوند. سختی جانبی یکی از عوامل تاثیرگذار در پاسخ سازه در اثر نیروی جانبی میباشد؛ به همین دلیل محاسبه سختی سازه باید با دقت مناسبی صورت گیرد و عواملی چون میانقاب ها و بازشوها در تعیین سختی جانبی یک قاب مورد توجه قرار گیرد. با وجود پیشرفتهایی که در زمینه تجزیه و تحلیل رایانهای تحلیل قابهای ساختمانی برای بارهای جانبی وجود دارد، نیاز به یک مدل ساده برای تحلیل سریع و تقریبی سختی جانبی سازه، نیاز است. در بسیاری از آییننامه های طراحی، وجود میانقاب های بنایی - به عنوان عضو سازه ای که داخل یک قاب خمشی قرار گرفته است و بر روی رفتار سازه در برابر بارهای جانبی همچون زلزله تاثیر میگذارد- را در نظر نمی گیرند. در حالیکه در واقعیت بر روی مقاومت، میرایی انرژی، انعطاف پذیری، سختی و دیگر ویژگیهای قاب خمشی تاثیرگذار میباشد. در زلزله، عمدتا0 طبقه نرم و ستونکوتاه، دو خسارت سازهای رایج مشاهده شده در اثر وجود میانقاب های بنایی میباشد؛ این مسئله پراهمیت تر میشود اگر ساختمان در یک منطقه زلزله خیز قرار گرفته باشد. در این مقاله، به بررسی و مقایسه روشهای تقریبی و عددی برای محاسبه سختی جانبی در قابهای بتن مسلح، تاثیر توع تکیه گاه ها، تاثیر وجود میانقاب های بنایی بر روی سختی جانبی، وجود بازشو در میانقاب ها و اثر ابعاد بازشو در سختی جانبی قاب بتن مسلح پرداخته شده است.کلیدواژه ها
سختی جانبی، میانقاب بنایی، بازشو، روش اجزاء محدود، قاب بتن مسلحمقالات مرتبط جدید
- مروری بر مزایا و کاربردهای سیمان LC۳
- بررسی تاثیر محتوای فرکانسی زلزله در پاسخهای دینامیکی سازه های بلندمرتبه با در نظر گرفتن اندرکنش خاک و سازه
- بررسی مقایسه رفتار دیوارهای برشی فولادی موجدار تک لایه و دوبل با اتصال بخشی به ستون با زاویه موج دار
- ارزیابی آزمایشگاهی خواص مکانیکی بتن خودمتراکم حاوی خاکستر پوسته برنج و خاکستر تفاله نیشکر توام
- ازیابی اثر افزودن نانو لوله های کربنی و نانوذرات رس بر استحکام قطاع پوسته کروی مرکب اپوکسی/الیاف شیشه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.