منحنی شکنندگی پل های بزرگراهی چند دهانه با در نظر گرفتن پارامترهای خسارت چندگانه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: SEE08_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سایه رودگری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

آرمین عظیمی نژاد

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

مهران سیدرزاقی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین، ایران

فرشته امامی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

خرابی های زلزله در دهه های گذشته نشان داده اند که پل ها از آسیب پذیرترین اجزای سیستم حمل و نقل می باشند. عواقب خرابی پل ها می تواند منجر به قطع شبکه حمل و نقل گردد که باعث اختلال در واکنش پس از زلزله و امدادرسانی می گردد که این مساله علاوه بر خسارات جانی باعث خسارت های بزرگ اقتصادی می گردد. یکی از روش های موثر در ارزیابی آسیب پذیری لرزه ای پل های بزرگراهی، استفاده از منحنی های شکنندگی است که مقدار خسارت را متناسب با پارامترهای زلزله بیان می کند. منحنی های شکنندگی پل را می توان با استفاده از شاخص های خسارت تعریف شده و روش های آسیب پذیری احتمالاتی بدست آورد. به منظور ارزیابی لرزه ای پل های بزرگراهی، مدل های سه بعدی شش پل بزرگراهی شامل سه گونه سیستم رایج بزرگراهی تیر-دال بتنی، تیر-دال فلزی، دال مجوف بتنی به صورت سه دهانه 02متری و شش دهانه 02 متری در نرم افزار CSiBridge تهیه شده و با انتخاب شتاب نگاشت ثبت شده از جنبش زمین و تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی غیرخطی افزاینده )IDA( به محاسبه شاخص های خسارت پرداخته می شود. به عبارتی هدف اصلی تعیین میزان شکنندگی لرزه ای پل های چند دهانه بزرگراهی متعارف با طول دهانه، ارتفاع پایه و عرض عرشه ثابت برای کلاس سیستمهای مذکور در شدت های مختلف زلزله می باشد تا میزان تاثیر سیستم سازه ای بکار رفته بر احتمال وقوع خرابی هر یک از سیستم ها تعیین و با یکدیگر مقایسه گردد.

کلیدواژه ها

پل های بزرگراهی، منحنی شکنندگی، پارامتر خسارت، تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی افزاینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.