استفاده از کانی های رودخانه ای در آشکار نمودن کانی سازی سرب، روی و مس

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CAGE05_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1080
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان جوارانی

کارشناس ارشد زمین شناسی ،استاد راهنما ،پژوهشکده تعلیم و تربیت،کرمان

حمیده سپهری زرندی

کارشناس ارشد میکروبیولوژی ،استاد مشاور،پژوهشکده تعلیم و تربیت ،کرما

فائزه حسینی

پژوهشگران،دانشجو،پژوهشگران تعلیم و تربیت ،کرمان

زینب السادات حسینی

پژوهشگران،دانشجو،پژوهشگران تعلیم و تربیت ،کرمان

چکیده

بررسی توزیع پتانسیل سرب و روی کشور در علم زمین شناسی و شناخت پراکندگی بیماری از دیدگاه پزشکی نگرش جدیدی را به مشترکات این دو علم به منصه ظهور می رساند . وجود سرب و روی در نواحی متالوژنی کشور با هر نوع ژنز و در دسترس بودن زیستی آن در کمیت های مختلف چه به صورت (over dose که مورد توجه علومی چون زمین شناسی پزشکی ، بهداست محیط و پزشکی رایج است ) و چه به صورت (lov dose که مورد توجه علم پزشکی است) انجاد اختلال رفتاری و جسمی می نماید که باعث ظهور علایم خاصی در جسم و روان با شدت مختلف می گردد. نقشه هایی که از بررسی تلفیقی اطلاعات مجزا در محورهای اصلی علوم فوق الذدکر به دست آمده است معرف رابطه مناطق جغرافیای کشور و مجموعه علائم ایجاد شده از خفیف تا شدید در ساکنین آن مناطق می باشد.)رحمانی- حدیدی 86) به منظور ارائه روشی سریع با استفاده از انحلال جزئی (Partail Dissolion ) در اکتشافات ژئو شیمیایی ناحیه ای رسوبات رودخانه ای ؛ تحقیقاتی کاربردی با برداشت تعداد 14 نمونه رسوبات رودخانه ای که از پائین دست رگه سرب وروی و مس شناخته شده ای واقع در منطقه جنوب کرمان انجام پذیرفت . ازهر یک از نمونه ها تعداد 4 نمونه مشابه؛ جمعاً 56 نمونه ؛ پس از آماده سازی با اسد نیتریک 5% ؛ 10 % ؛ 15%؛ و 20% در معرض انحلال جزئی قرار گرفت . جزء محلول نمونه ها توسط دستگاه آی.سی.پی. (ICP.AES ) برای 12 عنصر آرسنیک ، روی ، کادمیم، سرب، کبالت، نیکل ، آهن، منگنز، منیزیم، کلسیم، مس، و آلومینیم مورد تجزیه قرارگرفتند . نتایج حاصله نشان داد که اسید نیتریک 5% به خوبی می تواند در آشکار نمودن کانی سازی سرب، روی و مس منطقه با این روش مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

کانی سازی – پتانسیل- ژئوشیمیایی- انحلال جزئی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.