مقایسه مدت زمان اجرای سدهای لاستیکی و سدهای خاکی کوتاه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، سازه و زلزله
  • کد COI اختصاصی: CAUICNF03_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 720
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن بومی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شوشتر، گروه مهندسی عمران، شوشتر، ایران

سیدمحمود جزایری مقدس

عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شوشتر، گروه مهندسی عمران، شوشتر، ایران

چکیده

در کشور ایران ساخت سدهای لاستیکی در حوضه دریای خزر به علت نبود مواد با کیفیت خوب، فقدان مهار مناسب رودخانه ها، سیل زمین های اطراف در طی سیل، پرکردن مخزن رسوب و کمبود آب در فصل کشت، سد لاستیک کاملا توجیه شده است، این نوع سد در حوضه دریای خلیج فارس و دریای عمان با قابلیت تخلیه و پر شدن میتواند جهت جداسازی آب شیرین و شور و همچنین جهت پرورش میگو گزینه مناسبی باشد و در نهایت درحوضه آبریز مرکزی، کمبود آب و کویری بودن سدها در این مناطق با ارتفاع بلند و مخرن بزگ می باشند لذا، استفاده از سدهای لاستیکی برای افزایش ارتفاع سدها و افزایش ارتفاع آزاد به دلیل کم هزینه آن توصیه می شود[ 1]. در این مقاله به مقایسه مدت زمان اجرای سه سد خاکی کوتاه و سه سد لاستیکی در کشور ایران پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

سد لاستیکی، سد خاکی کوتاه، مدت زمان اجرای سد.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.