یکپارچه سازی فرایندگرای سیستم های اطلاعاتی صنعتی منطبق بر اصول تولید ناب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مدل سازی در مهندسی، دوره: 16، شماره: 53
  • کد COI اختصاصی: JR_JME-16-53_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 369
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما عمادی

گروه مهندسی کامپیوتر، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

نجمه یاوری

گروه مهندسی کامپیوتر- واحد یزد- دانشگاه آزاد اسلامی- یزد- ایران

چکیده

برای مقابله با محدودیت های اقتصادی، تقاضا برای سفارشی سازی انبوه، جهانی شدن و کاهش هزینه به طور فزاینده ای افزایش یافته است و توسعه استراتژی های تولید به سمت استراتژی تولید ناب پیش رفته است. استقرار استراتژی ناب در یک شرکت، منجر به سازماندهی مجدد زنجیره منطقی تولید، برای جلوگیری از ضایعات خواهدشد. به طور کلی، گردش و جریان اطلاعات صحیح در یک شرکت، نقش مهمی در رسیدن به استراتژی ناب خواهدداشت. سیستم اطلاعاتی یک شرکت در حال حاضر از تعدادی نرم افزار و سیستم های طراحی شده تشکیل شده است. برنامه ریزی منابع سازمان، مدیریت چرخه زندگی محصول، مدیریت زنجیره تامین و دیگر نرم افزارها هریک سیستمی طراحی شده جهت رسیدن به اهداف از جنبه های کسب و-کار هستند. تنوع این محصولات در حالیکه همگی آن ها برای شرکت مورد نیاز است، باعث ایجاد افزونگی، ناهمگنی و افزایش حجم اطلاعات می شود. این عدم انسجام می تواند مشکلات بزرگی در زمینه ارتباطات درون شرکتی ایجاد کند. در این پژوهش روشی بر پایه معماری سرویس گرا و گذرگاه سرویس سازمانی ارائه خواهدشد که شامل این موارد است: 1- ماژول مسیریابی هوشمند 2- ماژول نظارت و حاکمیت 3- ماژول واسطه گری 4- ماژول کرئوگرافی پویا. با توجه به مطالعه موردی و ارزیابی انجام شده جهت معماری پیشنهادی، نتایج تحقیق حاضر چابکی جهت انطباق با استراتژی های شرکت و نیازهای کسب و کار و همچنین حمایت از تعامل بین سیستم های سازگار به عنوان بخشی از کار در زمان تولید و همکاری درون شرکتی فراهم می کند.

کلیدواژه ها

معماری سرویس گرا, هستی شناسی کسب و کار, سیستم های اطلاعاتی, کسب و کار, ماژول مسیریابی, ماژول کرئوگرافی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.