بازتوسعه اراضی قهوه ای و خاکستری مناطق یک و دو شهرداری کرمان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF02_344
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1856
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شاهی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید باهنر کرمان

علی اصغر عبدالهی

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید باهنر کرمان

حمید سلطانی نژاد

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید بهشتی تهران

سروش خلیلی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

به دلیل گسترش بی رویه و بی برنامه شهرها، اراضی قهوه ای و خاکستری که به مرور زمان به عناصری رها شده تبدیل شده اند، با محیط زیست و جامعه هیچ گونه مطابقتی ندارند. یکی از مسائل مربوط به کاربری زمین که در حال افزایش است، سایت های قهوه ای و مسائل مربوط به بازتوسعه موثر آنهاست که از جمله مهم ترین فرصت های توسعه درون زا به شمار می آیند. بنابراین، هدف از این تحقیق بازتوسعه اراضی قهوه ای و خاکستری شهر کرمان (مناطق 1 و 2 شهرداری) است. روش انجام این پژوهش توصیفی تحلیلی بوده که اطلاعات آن از طریق مطالعات کتابخانه ای و همچنین مشاهده وضع موجود در محدوده مورد مطالعه تکمیل گردیده است. از نرم افزار ArcGIS 10.6 نیز در تهیه و تولید نقشه ها استفاده شده است. با توجه به تعداد زیاد اراضی قهوه ای و خاکستری شناسایی شده، و اینکه اراضی قهوه ای بیشترین آلودگی را دارند و همچنین اراضی خاکستری مالکیت خصوصی ندارند، به ارائه پیشنهادات جهت جبران سرانه های مورد نیاز و بازتوسعه اراضی قهوه ای و خاکستری در مناطق یک و دو شهر کرمان پرداخته شد. بدین منظور پیشنهادهایی برای اصلاح وضع موجود داده شده است که مهم ترین آنها عبارتند از: تاکید بر بازتوسعه اراضی قهوهای جهت کاهش آلودگی و مشکلات محیط زیستی این اراضی؛ تاکید بر بازتوسعه اراضی خاکستری جهت بالا بردن کارایی اقتصادی این اراضی؛ و تاکید بر بازتوسعه اراضی قهوه ای و خاکستری جهت افزایش امنیت و کاهش ناهنجاریهای اجتماعی ناشی از این اراضی.

کلیدواژه ها

اراضی خاکستری، اراضی قهوه ای، باز توسعه، کرمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.