مطالعه خصوصیات ژئوتکنیکی خاک های برجا در منطقه هاویان و کاور توه طاق در شمال غرب شهرستان دهلران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF02_272
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین قبادی

استاد، گروه زمین شناسی دانشکده علوم پایه، دانشگاه بوعلی سینا همدان

سید ساجدین موسوی

استادیار، گروه زمین شناسی،دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز

یاسم محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی،دانشکده علوم زمین،دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

خاک های برجای حاصل از سازندهای رسوبی در غرب شهرستان دهلران علیرغم گسترش زیاد و استفاده از آنها به عنوان منابع قرضه در ساختمان سازی و راه سازی مطالعه خصوصیات ژئوتکنیکی آنها کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق دو نوع خاک برجا حاصل از سازندهای پابده و گچساران مورد مطالعه و مقایسه قرار گرفتهاند. پس بازدید صحرایی از منطقه، از خاک های هر دو منطقه نمونه گیری شد و خصوصیات فیزیکی، دانه بندی، حدود آتربرگ، دانسیته خشک حداکثر و رطوبت بهینه، پارامترهای مقاومت برشی و نفوذپذیری آنها در آزمایشگاه اندازهگیری شد. نتایج آزمایش های دانه بندی و حدود آتربرگ نشان می دهد که هر دو خاک مطابق رده بندی یونیفاید دررده CL قرار می گیرند. در حالیکه درصد رطوبت بهینه هر دو خاک 12 درصد بوده است اما حداکثر دانسیته خشک خاک برجا حاصل از سازند گچساران بیشتر بوده است. نتایج آزمایش برش مستقیم مبین آن است که چسبندگی خاک حاصل از سازند پابده بیشتر از خاک ناشی از سازند گچساران است که امر به دلیل درصد ریزدانه (رس) بیشتر در ترکیب خاک سازند پابده است. همچنین، مقدار نفوذپذیری خاک سازند گچساران بیشتر بوده است. بنابراین، نتایج این تحقیق نشان داد که خاک های برجای حاصل از سازند گچساران در مقایسه با خاک های سازند پابده از خصوصیات مهندسی مطلوب تری برخودارند و توصیه می شود در کارهای عمرانی منطقه از این نوع خاک استفاده شود.

کلیدواژه ها

خاک برجا ، دهلران، سازند پابده، سازند گچساران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.