ارزیابی رفتار دیوار برشی فولادی بازشودار تقویتشده با الیاف به همراه سخت کننده ضربدری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF02_232
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید دهقان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه، موسسه آموزش عالی آفرینش علم گستر بروجرد

سیدابراهیم سادات خلردی

دکترای مهندسی عمران، عضو هیئتعلمی موسسه آموزش عالی آفرینش علم گستر بروجرد

رضا شهوه

دکترای مهندسی مکانیک، موسسه آموزش عالی آفرینش علم گستر بروجرد

چکیده

تاکنون تحقیقات متعددی پیرامون دیوارهای برشی فولادی تقویت شده صورت گرفته است. در این تحقیقات همواره دیوارهای برشی فولادی صرفا از یک جنبه مانند اثر انواع سخت کننده ها، اثر الیاف پلیمری تقویت شده، اثر محل بازشو وویژگی های ورق میانقاب مورد بررسی قرارگرفته اند و بر روی اثر توامان فاکتورهای یادشده بررسی صورت نگرفته است. بنابراین در این تحقیق یک دیوار برشی فولادی بازشودار تقویت شده با الیاف و سخت کننده فولادی مورد ارزیابی قرار گرفته است تا بخشی از خلا تحقیقاتی موجود را پوشش دهد. با توجه به گستردگی موضوع و حالات متنوع آن و محدودیت های زمانی امکان بررسی تمام ابعاد موضوع در یک تحقیق فراهم نشد، بنابراین محدوده مشخصی برای آنتعیین گردید. به همین جهت وضعیت بازشو و سخت کننده محدود شد و صرفا اثر الیاف بر روی رفتار دیوار برشی فولادی مورد ارزیابی قرار گرفت. تحلیل ها به صورت استاتیکی غیرخطی با نرم افزار آباکوس انجام شده است. نتایج نشان داد که استفاده از الیاف پلیمری شیشه در تقویت دیوارهای برشی فولادی موجب افزایش مقاومت نهایی، سختی اولیه و استهلاک انرژی شده ولی شکل پذیری آنها را کاهش میدهد. همچنین استفاده از سخت کننده های ضربدری به همراهسخت کننده های پیرامونی بازشو تاثیر ناچیزی بر پارامترهای یادشده دارد اما در کنترل و کاهش میزان کمانش به میزان چشمگیری موثر است.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی، سخت کننده قطری، الیاف پلیمری تقویت شده شیشه، بازشو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.