ارائه راهکارهایی جهت طراحی داخلی خانه سالمندان در راستای انعطاف پذیری خانه های سنتی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: CAUCONF02_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1141
نویسندگان
دانشجج ی کارشناسی ارشد معماری داخلی،گرو ه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس تهران ایران
هیئت علمی تمام وقت، گروه معماری دانشگاه ازاد اسلامی واحد پردیس تهران ایران
چکیده
سالمندی مرحله ای از زندگی است که تماق افراد بشر، از هر جنس، نژاد فرهنگی که باشند، به طور طبیعی به آن می رسند. دورانی که اگر از کیفی مناسب برخوردار باشد می تواند بسیار مطلوب لذت بخش باشد.به دلیل عدم وجود مطالعات جامع در ایران لازم است تا بتوان در جهت ارتقای بهبود محیط برای سالمندان با طراحی بناهایی پایدار و منعطف قدم برداشت، لذا معماری به عنوان مقوله ای مطرح است که در صورت برنامه ریزی و استفاده درست از آن می توان یک جامعه برتر و زندگی بهتری را به وجود آورد. انعطاف پذیری کیفیت فضایی ای بوده است که در معماری خانه های سنتی ایران و در مناطق کویری به صورت برجسته تر وجود داشته و معمار ایرانی از آن بهره می برده است. اهمیت انعطاف پذیری در فضاهای مسکونی، ایجاد فضاهای مطلوب و مناسب، با توجه به سلامت جسم و روان و تاثیرپذیری انسان از محیط سکونت، این الزام را به وجود می اورد. در این پژوهش سعی بر آن دایم با ارائه الگوهای انعطاف پذیری فضا راه حلی بهینه برای طراحی داخلی خانه سالمندان بیابیم به این معنا که باید فضاهایی طراحی نمود که در جهت ارتقا بهره وری فعالیت سالمندان، قابلیت تطبیق با نیازهای فضایی این اشخاص که در صورتی که این مکان ها محل سکونت دائمی انها خواهد بود، ایجاد بستری برای رخداد تعاملات اجتماعی، انسانی تر کردن مقیاس ها، امکان برخورداری از عوامل طبیعی، لزوم تغییر چیدمان توسط مخاطب، ایجاد خلوت و فضای شخصی و امکان تنظیم شرایط محیط از نظر تهویه و نور را دارا باشد. روش تحقیق توصیفی و تحلیلی بوده، اطلاعات وداده های مورد نیاز از طریق کتابخانه ای و نیز بررسی های میدانی جمع آوری شده است. پژوهش حاضر با بررسی تطبیقی چند نمونه از خانه سالمندان به ارائه الگوهای انعطاف پذیری فضا در جهت طراحی داخلی برای سالمندان پرداخته شده است.کلیدواژه ها
فضاهای داخلی، انعطاف پذیری، استاندارد، خانه سالمندان، معماری بهبود کیفی ، امید به زندگیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.