مقایسه ی عملکرد شورای امنیت سازمان ملل متحد در قبال پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران و کره شمالی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوفصلنامه سیاست و روابط بین الملل، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JPOIR-1-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 573
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد علی بصیری

دانشگاه اصفهان

مجید رضا مومنی

دانشگاه علامه طباطبا یی

الهام استوار

چکیده

شورای امنیت، هرگاه احساس کند که مسئله­ای به عنوان بحران، امنیت و صلح بین­المللی را به خطر می­اندازد وارد می­شود. بحران­های بین­المللی از جمله بحران هسته­ای ایران و کره شمالی، از جمله بحران­هایی هستند که توجه نهادهای بین­المللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل متحد را به خود معطوف ساخته است. سوال اصلی این مقاله این است که عملکرد شورای امنیت در قبال پرونده هسته­ای ج.ا.ایران وکره شمالی چگونه بوده است. فرضیه­ی ما در این پژوهش آن است که عملکرد شورای امنیت در قبال پرونده اتمی ایران و کره شمالی تبعیض­آمیز بوده است. هدف ما در این پژوهش آن است که عملکرد شورای امنیت را در قبال برنامه هسته­ای این دو کشور مورد بررسی قرار دهیم.    یافته­های تحقیق حاکی از آن است که هر دو این کشورها در معرض تحریم­های اقتصادی، فشارهای سیاسی و تهدیدات نظامی بوده­اند. در حالی که کره شمالی صریحا اعلام نموده خواهان استفاده­های نظامی است، جمهوری اسلامی ایران، همواره اعلام کرده است قصد دارد از انرژی هسته­ای در راه اهداف صلح­جویانه استفاده کند و به NPT پایبند بوده است. این پژوهش با روش مقایسه­ای با مطالعه­ی کتب، مقالات، اسناد و... انجام شده است.  

کلیدواژه ها

برنامه هسته ای, تحریم, قطعنامه, ایران, کره شمالی, شورای امنیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.