مطالعه میکروفاسیس و محیط رسوبی رسوبات کرتاسه پیشین در شمال غرب تربت حیدریه

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CAGE05_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه امین غفوری

دانشجوی کارشناسی ارشد چینه شناسی و فسیل شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی وا

علی اصغر اریایی

گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

علیرضا عاشوری

قطب فسیل دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

به منظور بررسی و شناسایی میکروفاسیس و محیط رسوبی نهشته های کرتاسه پیشین برش زمین شناسی مناسبی در کوه شصت دره واقع در شمال غربی شهرستان تربت حیدریه، استان خراسان رضوی انتخاب گردید و مورد نمونه برداری قرار گرفت و در مجموع از 151 نمونه برداشت شده مقاطع نازک میکروسکوپی تهیه شد و مورد مطالعه میکروسکوپی قرار گرفت. ضخامت رسوبات در برش مذکور 478 متر می باشد که متشکل از سنگ آهکهای اوربیتولین دار است که با دگرشیبی زاویه دار و با واسطه کنگلومرای قاعده ای بر روی رسوبات ژوراسیک قرار گرفته اند.بررسی میکروفسیل های موجود در مقاطع میکروسکوپی موید سن بارمین- آپسین برای برش مورد مطالعه می باشد. مطالعه رخساره های میکروسکوپی نیز نشان داد که بخش کربناته نهشته های کرتاسه پیشین از رخساره های میکروسکوپی بایومیکرایت، بایو اسپارایت، بایواااسپارایت، بایواااینترااسپارایت، بایواینترااااسپارایت، بایوپل اینترا میکرواسپارایت، الگال وکستون، اینترااااسپارایت، بایوپل اااسپارایت، الگال پکستون، گرینستون اوویید دار و مادستون دولومیتی تشکیل شده است که از لحاظ محیط رسوبی مربوط به محیط لاگون می باشد که در پلاتفرم کربناته نوع رمپ قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

تربت حیدریه، کرتاسه پیشین، محیط رسوبی، میکروفاسیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.