بررسی رابطه نگرش و التزام عملی به نماز و معنویت با عملکرد خانواده در شهر تهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی روانشناسی، تعلیم و تربیت و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: CPEL03_246
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حوری علیجانی

کارشناس ارشد مشاوره مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.

مسلم بناوند

کارشناسی ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند، کرمان، ایران.

حجت طاهری کندر

کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، کرمان، ایران.

محمدرضا طاهری کندر

کارشناسی فیزیک، دانشگاه فرهنگیان شهید رجایی شیراز، فارس، ایران.

علی طاهری کندر

کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه خواجه نصرالدین طوسی واحد کرمان، ایران.

امیرعلی رجنی

کارشناسی ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند، کرمان، ایران.

چکیده

نهاد خانواده، مولد نیروی انسانی و معبر سایر نهادهای اجتماعی و رکن اصلی هر جامعه به شمار می رود و معنویت از بسترهایی است که نقش اساسی و مهم در سلامت همه جانبه اعضای خانواده ایفا می کند. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه نگرش و التزام عملی به نماز و معنویت با عملکرد خانواده در شهر تهران می باشد. روش پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی میباشد. جامعه آماری پژوهش خانواده های دارای گرایشات مذهبی در شهر تهران بوده اند. تعداد 50 خانواده به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه ی سنجش خانواده (FAD(، مقیاس نگرش و التزام عملی به نماز و مقیاس تجارب معنوی روزانه (DSES( بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS24 و روش آماری همبستگی تحلیل شد. بر اساس یافته ها طبق نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون با روش ورود ( Enter( ، ضریب همبستگی چند متغیری برای ترکیب خطی نگرش و التزام عملی به نماز و معنویت با عملکرد خانواده در شهر تهران برابر با MR =0/603 و RS =0/363 می باشد که در سطح 0/05 معنادار می باشد. به عبارت دیگر بین معنویت و داشتن گرایشات مذهبی با حل مشکلات، ارتباطات و، نقش اعضای خانواده همچنین پاسخ دهی و مشارکت عاطفی وکنترل رفتار خانواده ها رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین متغیر نگرش و التزام عملی به نماز در گام اول بهترین ییش بینی کننده برای بهبود عملکرد خانواده در شهر تهران نقش خود را به خوبی ایفا کرد.

کلیدواژه ها

نگرش و التزام عملی به نماز، معنویت، عملکرد خانواده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.