نقش تکتونیک و ژئومورفولوژی در تغذیه و محل برونزد آبهای زیر زمینی حوضه قلعه شاهین
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CAGE05_090
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1873
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیای طبیعی- دانشکده جغرافیا و علوم محیطی- دانشگاه تر
استادیار گروه جغرافیای طبیعی
دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی
چکیده
هدف تحقیق حاضر بررسی نقش عوامل ژئومورفولوژیکی و تکتونیکی در تغذیه آبهای زیرزمینی و همچنین محل برونزد چشمه های حوضه آبخیز قلعه شاهین در استان کرمانشاه می باشد. جهت دستیابی به هدف فوق، ابتدا ساختارهای تکتونیکی و سیستم چین خوردگی منطقه از نقشه های زمینشناسی و تصاویر ماهواره ای کویک برد به همراه مطالعات میدانی استخراج گردید. سپس، مقاطع زمین شناسی و فرود های محوری طاقدیسها و ناودیسها از نقشه زمین شناسی استخراج گردید. به کمک تصاویر ماهواره ای و مطالعات میدانی، جهت غالب درزه ها مشخص گردید. بمنظور تعیین نقش تکتونیک بر موقعیت چشمه ها، محل دقیق چشمه ها طی مطالعات میدانی توسط دستگاه GPS ثبت شد. بررسی این تحقیق نشان می دهد که سیستم چین خوردگی منطقه مورد مطالعه از نوع موازی با مکانیسم های سطح –خنثی و لغزش –خمش است. عملکرد مکانیسم اول باعث ایجاد کشش و توسعه کمب پاطاق در خارج از حوضه مطالعاتی شده است که این موضوع باعث هدایت آبهای زیر زمینی بخشی از حوضه پاطاق به سمت حوضه مورد مطالعه شده است. عملکرد مکانیسم چین خوردگی لغزش –خمش نیز باعث ایجاد گسلهای معکوس عمود بر شیب توپوگرافی شده است که به نوبه خود باعث نفوذ بیشتر آبهای سطحی و تغذیه آبهای زیر زمینی می شود. اشکال ژئومورفولوژی متأثر از تکتونیک مانند درزه ها که غالبا دارای روند شمالغرب-جنوب شرق(عمود بر شیب توپوگرافی) هستند و همچنین فرود محوری طاقدیس نواکوه به سمت حوضه قلعه شاهین باعث تقویت آبهای زیر زمینی حوضه مطالعاتی شده است. بررسی موقعیت چشمه ها و گسلهای حوضه قلعه شاهین نشان می دهد که بیشتر چشمه ها، پیرامون گسلهایی که عمود بر روند طاقدیسها هستند، برونزد یافته اند.کلیدواژه ها
ژئومورفولوژی، تکتونیک، قلعه شاهین، آبهای زیر زمینی، چشمهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.