رابطه میان احساس تنهایی، کمرویی و جو عاطفی خانواده با اعتیاد به اینترنت در دانش آموزان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی روانشناسی، تعلیم و تربیت و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: CPEL03_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته اسمعیل خانی

استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان، دانشکده علوم انسانی، گروه روانشناسی عمومی

راضیه صالح نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان، گروه روانشناسی عمومی

چکیده

این پژوهش با هدف رابطه میان احساس تنهایی، کمرویی و جو عاطفی خانواده با اعتیاد به اینترنت در دانشآموزان دوره دوم متوسطه شهرستان بهبهان به مرحله اجرا درآمد. به همین منظور از بین کلیه دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهرستان بهبهان تعداد 361 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل: آزمون اعتیاد به اینترنت یانگ توسط یانگ و کیمبرلی1996، مقیاس احساس تنهایی دی توماسو، برانن و بست (2004(، مقیاس تجدید نظر شده کمروئی چیک و بریگز (1990( و مقیاس جو عاطفی آلفرد بیهیل برن (1990( بوده است. در این پژوهش جهت تحلیل داده ها علاوه بر روش آمار توصیفی نظیر بیشترین و کمترین نمره، میانگین، انحراف استاندارد، از همبستگی ساده و رگرسیون چندگانه نیز استفاده شده است. نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان داد، که بین احساس تنهایی با اعتیاد به اینترنت نیز r=0/158،p < 0/01 رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد. بین کمرویی با اعتیاد به اینترنت r=0/318،p < 0/01 رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد. بین جو عاطفی خانواده با اعتیاد به اینترنت r= -0/508، p < 0/01 رابطه منفی و معنیداری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که از بین متغیرهای پیشبین، بر اساس ضرایب ، از بین متغیرهای پیشبین جو عاطفی خانواده 01/0= -0/440 ،P> β، بهترین پیشبین کننده برای متغیر اعتیاد به اینترنت محسوب میشود.

کلیدواژه ها

احساس تنهایی، کمرویی، جو عاطفی خانواده ، اعتیاد به اینترنت، دانش آموزان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.