مطالعه پیامدهای جرم شناختی شبکه اینستاگرام بر ساختار و مناسبات خانواده

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی روانشناسی، تعلیم و تربیت و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: CPEL03_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 872
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال الدین حسانی

مدرس گروه حقوق ، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

اشکان ساداتی

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی، بندر انزلی، ایران

چکیده

خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است و کارکردهای جامعه شناختی و جرم شناختی مهم را بر عهده دارد. اینستاگرام یکی از توسعه یافته ترین شبکه های اجتماعی مجازی در چشم اندازهای کمی و کیفی است. روزآمد سازی قابلیت های گوناگون آن و نیز هویت سازی آشکار در میان کاربران افزون بر آن که به پیشرفت این شبکه انجام بده، چالش های جرم شناختی بسیاری را نیز در آن پدید آورده است. این نوشتار که با روش توصیفی و با بهره گیری از رویکرد پژوهش های میان رشته ای نگاشته شده است، در نظر دارد مهم ترین پیامدهای بزه کارانه کنشگری در شبکه اینستاگرام را همراه با پاسخ های مناسب در برابر آن بررسی کند. دگرگونی در الگوهای جامعه پذیری، انت قال الگو های مجرمانه و نیز کم رنگ کردن وابستگی های اجتماعی در شمار چالش های جرم شناختی بر آمده از اینستاگرام در روابط خانودگی است که خود به ارتکاب جرایمی همانند مزاحمت جنسی مجازی و نیز رابطه نامشروع مجازی منجر می شوند. پیش بینی جایگاه مناسب برای پاسخ دهی کنشی به جرایم برخاسته از اینستاگرام در برنامه ملی پیشگیری از جرم، توانمند سازی سواد رسانه ای کاربران اینستاگرام و نیز توانمند سازی کاربران در معرض خطر در این شبکه اجتماعی مجازی در شمار راهکارهای مناسب فراروی پیامدهای بزه کارانه اینستاگرام بر روابط و مناسبات خانوادگی است.

کلیدواژه ها

خانواده، اینستاگرام، روابط و مناسبات خانوادگی، بزهکاری، پیشگیری، چالش های جرم شناختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.