مفهوم و مصداق تعلیم وتربیت در اندیشه ی ابن سینا

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی روانشناسی، تعلیم و تربیت و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: CPEL03_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قادری

دانشجو معلم کارشناسی پیوسته آموزش ابتدایی،دانشگاه فرهنگیان کردستان

چکیده

تعلیم و تربیت امری پیچیده، پردامنه و وقت گیر است. برای اقدام به این کار خطیر اولین گام، تعیین اهدافی است که قصد داریم به آن ها برسیم و رسیدن به این اهداف مستلزم استفاده از روش ها است. آگاهی از روش ها و اهداف تعلیم و تربیت مستلزم شناخت آراء مربیان و فیلسوفان بزرگ، به ویژه اسلامی است. از این رو هدف از پژوهش حاضر بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه ابو علی سینا می باشد. روش مورد استفاده در این تحقیق تحلیلی استنادی است که محتوای متون و نظریات ابن سینا را تحلیل می نماید.. منابع تحقیق شامل کتاب ها، پایان نامه ها، مجلات، مقالات، و پژوهش ها و تحقیقات مرتبط با موضوع می باشد. ابزار گرد آوری داده ها از طریق فیش برداری است. جامعه آماری شامل توضیحات مکتوب و منابع الکترونیک می باشد. نمونه آماری تمام منابع مکتوب و الکترونیک در دسترس می باشد. ابن سینا مهم ترین و اصلی ترین هدف تعلیم و تربیت را رسیدن فرد و جامعه به سعادت و کمال می داند. کسب اعتدال و میانه روی و کسب فضائل اخلاقی نیز از مهم ترین اهداف تعلیم و تربیت این فیلسوف بزرگ است. به نظر این فیلسوف لازمه تعلیم و تربیت شناخت متعلم نیز می باشد و او نه تنها به بعد فردی تربیت بلکه به بعد اجتماعی آن نیز پرداخته و به ابعاد گوناگون تعلیم و تربیت نظر داشته و بر این کار کامال مسلط بوده است. در این پژوهش تالش شده است تا با تحقیق در اندیشه های این دانشمند گرانمایه، به اهمیت تعلیم و تربیت از نظر وی پرداخته و روش ها و مراحل تعلیم و تربیت از منظر ایشان بیان شود و در آخر در حد توان خود به یک جمع بندی اجمالی پرداخت.

کلیدواژه ها

تعلیم وتربیت، ابن سینا، عقل نظری، انسان، اجتماعی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.