دلایل گرایش به اعتیاد و راه های پیشگیری از اعتیاد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد دستاورهای نوین در علوم تربیتی و رفتاری «از نگاه معلم»
  • کد COI اختصاصی: CFTP06_573
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زلیخا قاسم پورپل بصره

لیسانس شیمی کاربردی، مقطع متوسطه دوم

چکیده

اعتیاد یک بیماری تحولی است که به طور نوعی در کودکی یا نوجوانی شروع و در بزرگسالی تحکیم می یابد. امروزه به دلایل مختلفی بسیاری از نوجوانان با معضلی به نام اعتیاد دست و پنجه نرم می کنند. از جمله این دلایل می توان به داشتن احساس خوب هنگام مصرف مواد مخدر اشاره کرد که در این حالت فرد از تمام اضطراب ها به دور می ماند. اما افرادی هم به دلیل کنجکاوی به سراغ مصرف مواد می روند در حالی که به مرور زمان در دام اعتیاد اسیر می شوند. یکی از دلایل گرایش به هرگونه مواد مخدر در دسترس بودن و ارزانی آن می باشد. سیر نزولی قیمت های قرص های روانگردان نشانه بارزی از این امر می باشد. لذا مسئولین باید برای جلوگیری از ورود این مواد چاره اندیشی اساسی بنمایند. زمانی که برنامه های پیشگیری از سوء مصرف مواد، به طور صحیح از طریق مدارس و جوامع هدف اجرا شوند. سوء مصرف مواد مخدر و مواد غیر مجاز کاهش می یابد. چنین برنامه هایی به معلمان، والدین و متخصصان مراقبت بهداشتی کمک می کند تا درک نوجوان درباره خطرات سوء مصرف مواد را شکل دهند. در حالی که بسیاری حوادث و ع وامل فرهنگی بر روند گرایش به سوء مصرف مواد تاثیر دارند، هنگامی که جوانان سوء مصرف مواد را مضر تلقی نمایند. سطح سوء مصرف خودشان را کاهش می دهند. اصول پیشگیری را می توان در سطوح مختلفی انجام داد که عبارتند از: سطح شخصی، سطح خانواد، سطح مدارس و سطح جامعه. برای اجرای راهکارهای پیشگیری از مصرف مواد مخدر والدین باید دانش کاملی در خصوص مواد مخدر شایع مورد مصرف در منطقه ای که زندگی می کنند را داشته باشند. همچنین شکل و اسامی رایج مواد مخدر و ابزارهای مورد استفاده معتادان، جزء اطلاعات مهم برای پیشگیری از اعتیاد نوجوانان می باشد. از طرف والدین باید مهارت های زندگی را به فرزندان خود آموزش دهند و موجبات ارتقای فرهنگی او را فراهم کنند.

کلیدواژه ها

اعتیاد، مواد مخدر، نوجوان، سوء مصرف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.