تحلیل محتوای کتاب فارسی خوانداری سوم دبستان، با استفاده از تکنیک سطح خوانایی فرای و مک لافلین

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد دستاورهای نوین در علوم تربیتی و رفتاری «از نگاه معلم»
  • کد COI اختصاصی: CFTP06_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهلا صفری

کارشناس آموزش ابتدایی، مدیر دبستان بصیرت

خدیجه صفری

کارشناس آموزش ابتدایی، مدیر دبستان رشد

فاطمه فهیمی دهوسطی

کارشناس آموزش ابتدایی، مدیر دبستان بصیرت

مرضیه بازماندگان قشمی

کارشناس آموزش ابتدایی، مدیر دبستان بصیرت

چکیده

این پژوهش با هدف نقد و بررسی محتوای کتاب فارسی خوانداری پایه سوم دبستان، با استفاده از تکنیک سطح خوانایی فرای و مک لافلین انجام گرفته است. جامعه آماری کتاب فارسی خوانداری پایه سوم دبستان می باشد و نمونه آماری شامل صفحاتی از قسمت های ابتدایی، میانی و پایانی کتاب می باشد که به طور تصادفی انتخاب شده است. روش پژوهش، نقد و بررسی محتوا از نوع کمی می باشد که طبق نظریه فرای با ارزیابی میانگین تعداد جملات و میانگین تعداد سیلاب ها، با توجه به استانداردهای موجود در نمودار سطح خوانایی فرای، یافته های پژوهش نشان می دهد که میانگین تعداد سیلاب ها در سه متن انتخاب شده فراتر از سطح پایه سوم دبستان می باشد و تعیین ساختار تنظیم مطالب به کمک تعداد جملات بر اساس روند ساده به دشوار در سه متن انتخاب شده ابتدایی، میانی و پایانی کتاب تا حدودی با روند ساده به دشوار مطابقت دارد، اما یافته های به دست آمده از تکنیک مک لافلین که با توجه به جذر مجموع کلمات دشوار از قسمت های اول، وسط و آخر کتاب می باشد گویای آن است کتاب مناسب با سطح سنی و کلاسی فراگیران نمی باشد و مقایسه نتایج این دو روش نشان دهنده ی این است که از جهت دشواری و پیچیدگی متن، محتوای کتاب فارسی خوانداری مناسب پایه سوم دبستان نمی باشد و برای سطح های فراتر از این پایه می باشد.

کلیدواژه ها

کتاب فارسی، تحلیل محتوا، تکنیک فرای، تکنیک مک لافلین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.