بارزسازی مناطق دگرسانی کانسار آهن به کمک پردازش داده های ماهواره ASTER در محدوده باباعلی، همدان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CAGE05_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2669
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثریا دادفر

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی دانشگاه بوعلی سینا

فرهاد الیانی

عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا

امید احمدی

عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان

محمد معانی جو

عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا

چکیده

منطقه مورد مطالعه در محدوده معدن سنگ آهن باباعلی و از لحاظ زمین شناسی در زون سنندج - سیرجان قرارگرفته است. واحد های سنگی موجود در منطقه شامل سنگ های آتش فشانی – رسوبی دگرگون شده اند که این سنگ ها در محل معدن عمدتا پیروکلاستیک و کمتر گدازه ای بوده و از ترکیب ریوداسیتی، کالک شیست اسکارنی شده هستند. هدف از این تحقیق شناسایی مناطق دگرسانی کانسار های آهن با استفاده از فن سنجش از دور(RS ) است، که می تواند شرایط مناسبی را برای اکتشاف کانسار آهن فراهم کند و منجر به کاهش هزینه ها و سهولت در امر پی جویی این کانسارها شود. دراین تحقیق از باندهای SWIR سنجنده ASTER برای شناسایی زونهای آلتراسیون که یکی از فاکتورهای پی جوی های معدنی است، در منطقه استفاده شده است. طول موج باند های SWIR در قلمرو 1/6 تا 2/243 میکرومتر قرار گرفته است دراین محدوده کانیهای دارای یون هیدروکسیل از اشکال جذب خوبی برخوردار هستند با استفاده از ترکیب رنگی کاذب (FCC)، نسبت باندها(BR) و شاخصMNF و مقایسات انجام شده با منحنی های استاندارد زونهای پروپیلیتیک، در مناطق مورد مطالعه شناسایی گردید. نتایج حاصل از این پردازش ها نشان دهنده وجود الگوی دگرسانی پروپیلتیک در محدوده اطراف معدن است. نتایج پردازش تصاویر ماهواره‌ای در این ناحیه مطالعاتی می‌تواند راهنمای مناسبی برای اکتشاف این نوع کانی‌سازی در مناطق مشابه باشد

کلیدواژه ها

سنجش از دور، معدن باباعلی، دگرسانی، ترکیب رنگی کاذب، نسبت باندی، شاخصMNF

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.