بررسی نابهنجاری های آب و هوایی استان خراسان رضویی در سه دهه اخیر(1987-2016)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: همایش بین المللی تغییر اقلیم، پیامدها،سازگاری و تعدیل
- کد COI اختصاصی: ICCIAM01_089
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 451
نویسندگان
استادیار گروه اقلیم شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران، ایران
چکیده
به نظر می رسد نابهنجاری های اقلیمی در اثر تغییر اقلیم منجر به صدمات جبران ناپذیری در بخش های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی هر جامعه می شود. در بین عناصر اقلیمی تاثیر دما و بارش در یک منطقه و تغییرات آن، اثرات چشمگیری در بر دارد و می تواند توازن اقلیمی یک مکان را بر هم زند. بر اساس شاخص آشکارسازی نابهنجاریهای اقلیمی که توسط سازمان هواشناسی بر اساس فرمول دومارتن طراحی گردیده است. نتایج شرایط اقلیمی ایستگاه های استان خراسان رضویی در سه ده ه (1998-1997)، (2007-1998) و (2016-2007) حکایت از آن دارد که در مقیاس ماهانه در ماه های گرم سال تغییری در طبقه اقلیم های(فراخشک و خشک) مشاهده نمی شود. و بیشترین تغییرات اقلیمی مرتبط با ماه های سرد سال است. در مقیاس فصلی، طبقه اقلیمی فصل تابستان در تمامی ایستگاه ها، فصل بهار در ایستگاه های گناباد، نیشابور و تربت حیدریه و فصل پاییز در در ایستگاه های سرخس، سبزوار، کاشمر و گلمکان در سه دهه مورد مطالعه تغیییری نکرده با این وجود بر شدت ضریب خشکی این فصول افزدوه شده است. فصل زمستان، بجز زمستان سرخس، بیشترین تغییرات آب و هوایی را در تمامی ایستگاه ها تجربه کرده است. در مقیاس سالانه اقلیم استان خراسان رضویی خشک و نیمه خشک تعریف می شود. شدیدترین تغییرات آب و هوایی سالانه در سطح استان متعلق به ایستگاه گناباد است. اقلیم سالانه ایستگاه های مشهد، تربت حیدریه، نیشابور از حالت نیمه خشک به خشک تبدیل شده و دیگر ایستگاه ها، طبقه اقلیمی در سه دهه تغییری نداشته است.کلیدواژه ها
آشکارسازی، نابهنجاری های اقلیمی، بارش، دما، خراسان رضوییمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.