ارزیابی و پیش نگری فرین های آستانه ای دما و بارش در ناحیه سردسیری ایران مبتنی بر داده های مدل HadGEM2-ES تحت سناریوهای RCPs

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش بین المللی تغییر اقلیم، پیامدها،سازگاری و تعدیل
  • کد COI اختصاصی: ICCIAM01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود احمدی

دانشیار آب وهواشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم زمین، تهران، ایران

عاطفه کریم پورشارفی نوبر

دانشجوی کارشناسی ارشد آب وهواشناسی کاربردی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم زمین، تهران، ایران.

صبا ثابتی فیجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد آب وهواشناسی کاربردی ، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم زمین، تهران، ایران

چکیده

با شدت یافتن پدیده گرمایش جهانی و تاثیرات سوء آن بر روی شرایط محیطی بررسی عوامل اثرپذیر از این پدیده امری ضروری تلقی میشود. به این منظور درک و تبین مناسب از تغییرات فرین های دما و بارش الزامی میباشد چرا که فرینهای دما و بارش اثر پذیرترین عوامل در مقابل دگرگونی آب و هوایی می باشند که با بررسی آنها میتوان اثر گرمایش جهانی، شدت و روند آن را آشکار ساخت. در این پژوهش به منظور بررسی فرین دما از شاخصهای TNX10P و TNX90P و فرین بارش از شاخص های CDD وCWD استفاده شد. داده های مورد نیاز در دو سناریو RCP4.5 و RCP8.5 در سه بازه زمانی آینده نزدیک (2040 – 2010) آینده میانی (2070 – 2041) و آینده دور (2095 – 2071) برای ناحیه سردسیری ایران مبتنی بر برونداد مدل HadGEM2-ES و روش ریزگردانی MarkSimGCM استفاده شد. نتایج نشان دهنده کاهش درصد روز های سرد و روزهای گرم ناحیه سردسیری ایران در آینده دور میباشند در آبنده میانی در بیشتر ایستگاه های مطالعاتی بهویژه برای شاخصهای فرین بارش روند یکنواخت کاهشی یا افزایشی مشاهده نشد که به دلیل سرکش بودن این پارامتر آب و هوایی دور انتظار نیز نبوده است. تغییرپذیری فرینهای بارشی به واسطه توپوگرافی پیچیده منطقه همانند روند زمانی از رفتاری ثابت پیروی نخواهد کرد. شدت نسبی فرینهای دمایی نیز در ارتباط با پدیده گرمایش جهانی افزایش یافته است و این افزایش برای فرینهایی دمایی پایین از شدت بیشتری برخوردار بوده است.

کلیدواژه ها

تغییرات آب و هوایی، فرین های دمایی، سناریوهای واداشت تابشی (RCPs)،. HadGEM2-ES

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.