اثرات حمام درمانی های مختلف سولفات مس و پرمنگنات پتاسیم روی فلور باکتریایی - قارچی پوست و آبشش و برخی شاخص های خون شناسی و استرس تاس ماهی استرلیاد Acipenser ruthenus

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ماهی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICII04_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

م.ت سلاخ قاسمی

گروه شیلات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران

ح خارا

گروه شیلات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران

ج جلیل پور

بخش بهداشت و بیماری ها، موسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت،

چکیده

هدف این تحقیق تعیین اثر حمام درمانی های مختلف سولفات مس و پرمنگنات پتاسیم روی فلور باکتریایی و قارچی پوست و آبشش برخی شاخص های خون شناسی و استرس تاس ماهی استرالیاد بود. برای این منظور 105 عدد بچه تاس ماهی استرلیاد با وزن میانگین 2/ 85 41± / 83 گرم و طول میانگین 67/ 48±23 / 0 سانتی متر مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها شامل سولفات مس با دوزهای 2 میلی گرم در لیتر (حمام دهی بلندمدت، 12 ساعت)، 5 میلی گرم در لیتر (حمام دهی کوتاه مدت، 10۔ 5 دقیقه)، 10 میلی گرم در لیتر (حمام دهی غوطه وری، 45- 30 ثانیه) و پرمنگنات پتاسیم با دوزهای 1 میلی گرم در لیترحمام دهی بلندمدت، 12 ساعت)، 2 میلی گرم در لیتر (حمام دهی کوتاه مدت، 10-5 دقیقه)، 3 میلی گرم در لیتر (حمام دهی غوطه وری، 45-30 ثانیه) و یک گروه شاهد بدون ماده ضدعفونی بودند. نتایج بررسی های باکتریایی و قارچی نشان داد که از نظر آماری اختلاف معنی داری بین تیمارها با گروه شاهد وجود دارد. پرمنگنات پتاسیم با دوزهای 2 و 3 میلی گرم در لیتر و سولفات مس با دوزهای 5 و 10 میلی گرم در لیتر سبب کاهش فلور باکتریایی پوست در بچه تاس ماهیان استرلیاد شدند. نتایج نشان داد که تعداد گلبول های سفید و درصد نوتروفیل افزایش معنیداری را نسبت به شاهد و سایر تیمارها داشته اند ( 0 . 05 > p). همچنین میزان هورمون کورتیزول و گلوکز به عنوان شاخص های استرس در کلیه تیمارها افزایش معنی داری را نسبت به شاهد نشان داده اند ( 0 . 05> p). با توجه به نتایج به دست آمده در ماهی استرلیاد روش ضدعفونی کوتاه مدت (10 دقیقه) برای هر دو ماده توصیه می شود.

کلیدواژه ها

تاس ماهی استرلیاد، سولفات مس، پرمنگنات پتاسیم، فلور باکتریایی- قارچی، فاکتورهای خون شناسی،استرس.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.