اقدامات سیاست کیفری در حل و فصل دعاوی خانوادگی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
  • کد COI اختصاصی: LAWJC01_259
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی مهرالحسینی

کارشناسی ارشد، حقوق جزا و جرم شناسی

عبدالرضا سلیمی

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی

چکیده

خانواده از نظر اسلام جایگاه و منزلتی خاص دارد و اسلام برای تشکیل و استحکام این بنیان مقدس طرح و برنامه خاصی ارائه نموده است. از جمله این برنامه ها مربوط به مواردی است که بین زوجین اختلافاتی بروز کرده باشد و بیم از ریشه دار شدن اختلاف برود، تدبیر قرآن کریم ارجاع اختلاف پیش آمده به داوری یا حکمیت خانوادگی است. در سیستم حقوقی ایران نیز با الهام از این تدبیر قرآنی و البته اعمال برخی تغییرات، ارجاع اختلافات خانوادگی به داوری پیش بینی شده است. در قوانین ایران ارجاع به داوری از طریق دادگاه و گاه با داوران غیر آشنا با زوجین انجام می شود و این یعنی دشوار شدن راه برگشت زوجین. به علاوه ارجاع به داوری پس از اتخاذ تصمیم جدی بر طلاق، در بسیاری موارد جز اطاله ی بی جهت دادرسی و نهادن باری به دوش نهاد قضایی فاید ه ی دیگری ندارد. اگر قانو نگذار در پی وضع قانونی مبنی بر حکومت نهاد داوری در اختلافات خانوادگی است، لازم است توجه بیشتری را به حفظ شئونات و قداست خانواده معطوف کند و زوجین را به حل و فصل اختلافات در قلمرو خانواد ه ها ترغیب کند و ساز و کارهای لازم را برای این منظور در نظر گیرد. به این ترتیب نه تنها بار پروند ه ها در دستگاه قضا کاهش چشمگیری می یابد، بلکه قداست خانواد ه ها حفظ شده و با وقوع هر اختلافی راه بازگشت برای زوجین بسته نمی شود

کلیدواژه ها

سیاست کیفری، حل و فصل، دعاوی خانوادگی، داوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.