دیدگاه فقه و حقوق ایران در زمینه قتل های خیانت ناموسی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین‌المللی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV02_233
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی سفری نصرآبادی

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی دیدگاه فقه و حقوق ایران در زمینه قتلهای خیانت ناموسی میباشد. شیوه پژوهش به صورت توصیفی-تحلیلی میباشد. نتایج بیانگر آن است که ر فقه اسلامی جواز دفاع در شرایط ویژه و عدم ضمان جراحات و صدمات و ضرر و زیان مالی وارده بر مهاجم پذیرفته شدهاست و متقابلا0 مهاجم باید از عهده کلیه خسارات وارده بر مدافع در حالت عدم تعدی و تفریط مدافع، برآید. در حقوق اسلام مدافع در حالت دفاع مسئولیت کیفری ندارد، مگر آنکه تعدی و یا تفریط نموده باشد و عمل ارتکابی تنها راه ممکن نبوده باشد. اضطرار از جلمه مواردی است که علاوه بر مواد قانونی میتواند مستند شرعی قاعده فقهی دفاع مشروع باشد. قلمرو کاربرد قاعده دفاع مشروع، اعم از دفاع از مال بوده و شامل دفاع از جان خود و خانواده و عرض و آبرو و ناموس است. بلکه دفاع میتواند از دیگران نیز باشد، ولی دارای شرایط ویژه ای است. در ماده 630ق. م. ا سال 1391 به طور صریح به قتل فراش اشاره شده و شوهر را توانمند در قتل همسر و زانی نموده است در حالی که این امر دارای شرایط و حواشی مختلف میباشد که باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد و به عموم ابلاغ شود. در ماده 302بندث ق. م. ا سال 1392 به صورت نامشخص و عدم صریح به این امر پرداخته شده است که شوهر را مجاز به قتل زانیه و زانی نموده است.

کلیدواژه ها

فقه، حقوق، قتل، خیانت ناموسی، ایران.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.