بررسی گستره جرم تخریب اموال عمومی در حقوق کیفری ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین‌المللی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV02_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن جوادی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، گروه حقوق

اسرین عبدالله پور

دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

چکیده

تخریب مال به معنی از بین بردن یا ناقص کردن عمدی اموال مادی متعل6ق به دیگران است، که برابر مقر6رات قانونی مجازات در پی دارد. بنا به قوانین مختلف در کشورهای مختلف، قوانین مختلفی در مورد مجازات تخریب مال وجود دارد. در حقوق کیفری ایران جرم مذکور علاوه بر ارکان عمومی و مشترک تمام جرایم، دارای عناصر اختصاصی است رکن قانونی آن نه تنها در قانون مجازات اسلامی، بلکه در قوانین ومقر6رات متفر6قه ای که قانون گذار به منظور جلوگیری از اتلاف عمدی برخی اموالمقر6ر داشته، موجود میباشد. جرم تخریب اموال از معدود جرایم علیه اموال و مالکیت است که از قرون گذشته تا به حال کم و بیش موردتوجه بوده است و بیانگر عقیده گذشتگان در حفظ و حراست از اموال دیگران است. امروزه نیز قانون گذار با تصویب مقر6رات قانونی در پی حمایت از روابط، مالکانه اشخاص و برقراری نظم عمومی هستند به همین دلیل در حقوق کیفری ایران مقر6رات گستردهای در قوانین متفر6قه کیفری و قانون مجازات اسلامی به تصویب رسیده است به این ترتیب تخریب اموال متعلق به دولت یا عموم و یا اشخاص خصوصی منع شده و ارتکاب این اعمال مستلزم اعمال مجازات خواهد بود. وسیله در تحق6ق جرم تخریب نقش ندارد. عملیات تخریبی با هر وسیله ای واقع شود، جرم مذکورمحق6ق شده است. علم مرتکب تخریب مال به موضوع، شرط ضروری تحق6ق جرم مذکور است و شبهه موضوعی مرتکب از عوامل رافع مسئولیت کیفری وی به حساب میآید.

کلیدواژه ها

تخریب اموال، قانون مجازات اسلامی، قاعده اتلاف، دولت، عموم.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.