بازپژوهی فقهی اوراق سهام و قرارداد واگذاری آن بامطالعه تطبیقی بر مقررات ایران وانگلستان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین‌المللی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV02_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده ندا اوجاقی

کارشناسی ارشد، مراغه، حقوق خصوصی

چکیده

مقاله حاضر به شیوه تحلیلی و تطبیقی انجام گرفت. در این تحقیق معلوم گردید که قوانین کامنلا در خصوص قرارداد واگذاری سهام در بازار بورس اوراق بهادار و کالا به لحاظ قدمت سیصد ساله از دقت جامعیت و کارایی بیشتری در بازار بورس داخلی و بین المللی دارد. در حالی که از تاریخ تاسیس بازار بورس اوراق بهادار در ایران حدود نیم قرن سپری شده است. با اینکه نظام حقوقی حاکم بر بورس ایران از نظام حقوقی اروپا اقتباس شده است ولی با این همه تفاوتهای متعددی میان حقوق بورس ایران و انگلیس وجود دارد یافته ها حاکی از آن است که این تفاوتها در قانون بورس دو کشور نیز قابل بررسی است چرا که برخلاف قانون بورس ایران، در قانون بورس انگلیس، به طور دقیق و شفاف کم و کیف شیوه های سرمایه گذاری بیگانگان و اتباع شرکتهای خارجی را در بازار بورس خود مشخص نموده است و برای جلب نظر مساعد سرمایه گذاران خارجی، بسته های ترجیحی نیز در این خصوص لحاظ نموده است. در حقوق انگلیس قراردادهای واگذاری سهام در بازار بورس متعدد و متنوع میباشد در حالی که در حقوق ایران برخی از قراردادها از جمله قرارداد استقراض، مشروط، معامله به وعده قطعی، قرارداد اختیار معامله اجرا نمیشوند و هم چنین در حقوق ایران لزوم عین بودن مبیع مانع پذیرش بیع سهام میباشد زیرا سهام فاقد این ویژگی است. دست آخر اینکه در حقوق ایران برخلاف حقوق انگلیس، به محدودیتهای قانونی معاملات سهام مبحث خاصی اختصاص داده نشده است. در پژوهش حاضر نگارنده برآن شده تا با نگاه از زوایای حقوقی و فقهی متفاوت به سهام و قرارداد واگذاری آن به شیوه تحلیلی- توصیفی، افقی جدید از ماهیت حقوقی سهام را در قانون انگلیس و ایران با گذری اجمالی بر فقه اسلامی ارائه دهد.

کلیدواژه ها

سهام، قرارداد واگذاری، اوراق سهامی، قانون بورس.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.