جایگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات در حفظ حریم خصوصی افراد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین‌المللی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV02_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی عباسی بهارانچی

کارشناسی ارشد حقوق عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد،

چکیده

حریم خصوصی محدوده عقلانی و منطقی می باشد که شخص انتظار دارد از دسترس سایرین در امان بماند. این سایرین می تواند هم اشخاص حقیقی و حقوقی باشند و هم دولت، بنابرای حریم خصوصی در رابطه با فناوری اطلاعات و ارتباطات میز تعریف مشابهی دارد. در این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی و رویکرد میان رشته ای مولفه هایی چون فناوری اطلاعات و ارتباطات، حریم خصوصی، فضای مجازی و حق دسترسی به آن، دولت الکترونیک ... و ساز و کارهایی که برای مصون ماندن حریم خصوصی اطلاعاتی افراد به کار می گیرد، با تعمیم به حفظ و در امان ماندن این حوزه در جامعه توصیف و تحلیل می شود. در این بررسی معلوم می شود فضای فناوری اطلاعات و ارتباطات باعث گشته، فرصت ها و تهدیدهای جدیدی در حریم خصوصی اشخاص ایجاد گشته و حریم خصوصی در این حوزه با سوالات، ابهامات و چالش هایی مواجه گشته است. هدف از این پژوهش بررسی و تبیین جایگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات در سلامت حذیم خصوصی افراد و برجسته نمودن نقش آن در آموزش و یادگیری افراد و واکاوی قوانین ملی و فراملی در لزوم حفظ و حمایت از داده ها و اطلاعات شخصی شهروندان می باشد. نتایج نشان داد؛ امروزه با پیشرفت فناوری اطلاعاتو ارتباطات و حضور گسترده افراد در این فضا، سلامت حریم خصوصی افراد به شدت در معرض تهدید و نقض قرار گرفته است و چه بسا این روند موجب ایجاد مشکلات و نقض حریم خصوصی افراد شده است، که بایستی خطاهای قانونی در این زمینه مرتفع گشته و اقتباس و الگوبرداری از سایر کشورها مشروط به بومی سازی این قوانین مذکور با فرهنگ اسلامی و ایرانی این امر مهیا گردد.

کلیدواژه ها

حریم خصوصی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، حق دسترسی، فضای مجازی، دولت الکترونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.