طراحی و تبیین مدل کاهش استرس در سازمان مطالعه موردی(اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان شمالی)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش منطقه ای پژوهش های کاربردی در علوم انسانی و علوم اسلامی
  • کد COI اختصاصی: ARHIS01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 639
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا امین زاده فاروجی

دکترای مدیریت کسب و کار، بجنورد، ایران

حمیدرضا نعمتی فاروجی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد ساوه

مریم ناشودی

کارشناس ارشد مدیریت اجرائی، نیشابور، ایران

مینوسادات محروقی

کارشناس ارشد مدیریت اجرائی، نیشابور، ایران

چکیده

استرس، در محیط کار بر سلامت جسمی و روانی افراد تاثیر میگذارد و در نتیجه باعث کاهش رضایتمندی شغلی و کاهش بهره وری میگردد. هدف اصلی این پژوهش طراحی و تبیین مدل کاهش استرس در سازمان با تلفیق مولفه های دو مدل تعالی فرهنگ سازمانی و مدل توانمند سازی و با مطالعه موردی کارکنان اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی می باشد در این پژوهش از استراتژی پیمایشی-تحلیلی استفاده شده و مدل مفهومی تحقیق در چهارچوب معادلات ساختاری است، ابزار سنجش پرسشنامه است، تحقیق حاضر به لحاظ هدف کاربردی بوده و جامعه آماری پژوهش 230 نفر از کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان شمالی است که بر اساس فرمول کوکران حجم نمونه 175 نفردر نظر گرفته شد. دو پرسشنامه با طراحی طیف لیکرت و با روایی خوب و پایایی محاسبه شده با فرمول آلفای کرونباخ و کسب نتایج بالای0/85 به عنوان ابزار سنجش استفاده شد. در این پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری جهت آزمون فرضیات و برازندگی مدل استفاده شده است. در نتایج بدست آمده فرضیه اصلی این پژوهش مبنی بر اینکه مولفه های مدل توانمند سازی کارکنان و مدل تعالی فرهنگ سازمانی در کاهش استرس کارکنان تاثیر دارند، تایید شدند و همچنین نه فرضیه فرعی پژوهش مبنی بر اینکه مولفه های عوامل ساختاری و قانونی، هوش هیجانی، مشارکت، آموزش، سبک رهبری، نقدپذیری، نوآوری، شایسته سالاری و پاداش و پرداخت به ترتیب در کاهش استرس کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان شمالی تاثیر مثبت دارند، نیز با اطمینان بالای 95 % تایید گردید.

کلیدواژه ها

استرس، استرس شغلی، توانمندسازی کارکنان، تعالی فرهنگ سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.