امکان سنجی کاهش سطح ریسک محیط زیستی ناشی ازپسماندهای واحدهای احیاء مستقیم فولاد میدرکس مطالعه موردی: مجتمع جهان فولاد سیرجان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش ملی ایمنی، بهداشت و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: SHECONF01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خسروانی

دانشجوی دکتری مدیریت محیط زیست، گروه مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران

ضیاءالدین الماسی

گروه توسعه پایدار، دانشگاه محیط زیست، کرج، ایران.

مهناز نصرآبادی

چکیده

تحولات قرن اخیر همواره با ازدیاد جمعیت و پیشرفت از جنبه های اقتصادی و بهبودی که در زندگی بشر ایجاد کرده، تکنولوژی مرحله تازه ای از تخریب طبیعت و محیط زیست به ویژه در زمینه پسماندها را در پی دارد. الزام صنایع به اجرای برنامه مدیریت پسماند و برنامه ریزی جهت دفع صحیح پسماندها، لازمه دستیابی به توسعه پایدار است. هدف از این تحقیق تعیین میزان ریسک مدیریت انواع پسماند واحد احیاء مستقیم مجتمع جهان فولاد سیرجان و ارایه راهکارهای کاهش سطح ریسک آن می باشد. لذا در این تحقیق ابتدا شناسایی ترکیب پسماند و سپس شناسایی نحوه مدیریت هر یک از پسماندها، انجام عملیات ارزیابی ریسک به روش رویکرد عمومی General Approach و تعریف اقدام اصلاحی به منظور کاهش سطح ریسک پسماندها صورت گرفته است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان میدهد که پسماندهای شناسایی شده شامل نرمه گندله، لجن اکسیدی، کلاستر آهن اسفنجی، نرمه آهن اسفنجی، کاتالیست و ...بود که پس از انجام عملیات ارزیابی ریسک مشخص شد که سطح ریسک پسماندها عمدتا در حد قابل قبول با نیاز به اقدام اصلاحی می باشد و راهکارهای پیشنهادی جهت کاهش ریسک های موجود به این شکل تعریف شد: تفکیک از مبداء، بازیافت، آموزش کلیه پرسنل، تشکیل کمیته مدیریت پسماند، تدوین دستورالعمل مدیریت پسماند و اقدامات مدیریتی مانند: کاهش مقادیر پسماند. کنترل اصولی مواد، کاهش حجم و بهبود دستگاهی پیشنهاد گردید.

کلیدواژه ها

پسماند، احیاء مستقیم، جهان فولاد سیرجان، ارزیابی ریسک.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.