مروری بر سلامت و پزشکی از راه دور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش ملی ایمنی، بهداشت و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: SHECONF01_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا ماشین چی

پسادکتری مهندسی کامپیوتر هوش مصنوعی، گروه کامپیوتر، دانشگاه پیام نور کرمان، صندوق پستی۱۹۳۹۵ - ۳۹۹۷ ، تهران، ایران

مریم ابوسعیدی

کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر نرم افزار، گروه کامپیوتر، دانشگاه موسسه غیرانتفاعی کرمان،

چکیده

پس از بوجود آمدن کامپیوتر و جهانی شدن اینترنت همگان به این فکر افتادند که از این سیستم ها برای اطلاع رسانی به سود خود استفاده کنند. علم پزشکی نیز از این قاعده مستثنی نبود و در توسعه و بهبود ارائه خدمات پزشکی و سلامت نیز موثر بوده است. سلامت الکترونیک و ارائه خدما بهداشتی، یکی از زمینه های علم و فناوری است که دارای رشد فزاینده در زمینه بهداشتی درمانی در جهان است. در دنیای امروز پیشرفت فناوری و اطلاعات و حرکت به سوی مجازی سازی به حدی است که چشم پوشی از آن ممکن است خسارات جبران ناپذیری به جامعه انسانی وارد سازد. در جامعه امروزی، به چیزی فراتر از تکنولوژی نیاز دارد و آن توجه به نیروی انسانی و توانایی استفاده از تکنولوژی مناسب برای رفع نیازهای بشری است. تخصص های فراوانی در بین علوم جای گرفته اند که سلامت الکترونیک و تله مدیسین از جمله آن هاست. تله مدیسین نه تنها باعث ارتقا اثربخشی فعالیتهای درمانی می گردد بلکه به طور مستقیم بر روی کیفیت درمان نیز اثر گذار است. در این مقاله ابتدا به تعریف مفهوم تله مدیسین و تاریخچه آن می پردازیم. سپس انواع کاربردهای آن در زمینه های مختلف پزشکی شرح داده می شود. در ادامه به بررسی برخی از فعالیتهای انجام شده در این زمینه در ایران پرداخته شده و نمونه هایی از جدیدترین تجهیزات مربوط به تله مدیسین در سطح دنیا نیز معرفی می گردند.

کلیدواژه ها

تله مدیسین، پزشکی از راه دور، سلامت از راه دور، اینترنت، سلامت هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.