بررسی فرصتها و تهدیدهای پیشروی طرح توسعه بندر چابهار با استفاده از روش AHP
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: فصلنامه کشتیرانی و فناوری دریایی، دوره: 5، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JSS-5-2_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 677
نویسندگان
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
چکیده
تغییرو تحولدربنادراصلیجهانبه دنبال رشدسریعحجمتجارت جهانیو ایجادتراکمدربنادر وجهانیشدن، ازعمق، گستره و سرعتبیشتریبرخوردار است.. بنادردریکمحیطکاملارقابتی،به منظور حفظ و ارتقاء جایگاه در عرصه تجارت جهانی نیازمند به توسعه عوامل زیرساختی، روساختی و خدماتی در جهت پاسخگو بودن به نیاز مشتریان می باشند. این پژوهش بهمنظور بررسی فرصتها و تهدیدهای پیشروی طرح توسعه بندر چابهار با استفاده از روش AHP صورت گرفته و از لحاظ هدفکاربردی و توسعهایمیباشد. در این پژوهش از روش دلفیبرای، بررسی استفاده شده و جمعآوریداده هایپژوهش، از نمونه 67 نفری، با پرسشنامهخبرهانجام شده است. همچنین از نرم افزار Expert Choice 11 بهمنظور تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شده است. با توجه به نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل دادهها و وزن کلی شاخصها در خصوص مجموعه فرصت ها و تهدیدهای پیش روی طرح توسعه بندر چابهار، بهترتیب اولویت شاخص عوامل زیرساختی، عوامل روساختی، عوامل جغرافیایی، عوامل پسکرانهای، عوامل خدماتی، عوامل اقتصادی، عوامل سیاسی و نیروی انسانی مشخص شده اند. بر اساس یافته ها ، تاکید بر جذب سرمایه گذاری خارجی، حذف مقررات دست و پاگیر در خصوص سرمایه گذاری، اجرای مستمر فرایند بازاریابی و بهره گیری از ابزارهای مناسب تبلیغاتی در خصوص معرفی هرچه بهتر جایگاه و پتانسیل های بندر، تدوین و ارزیابی مستمر روند طرح توسعه بندر چابهار، عقد قرارداد همکاری دو جانبه با بنادر دیگر، با هدف تقویت بندر چابهار، پیشنهاد می گردد.کلیدواژه ها
توسعه, فرصت, بندر چابهار, روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP)اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.