تاثیر کنوانسیون بین المللی استانداردهای آموزش، صدور گواهینامه و نگهبانی دریانوردان (STCW) بر پدافند غیرعامل بنادر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه کشتیرانی و فناوری دریایی، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JSS-5-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 818
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین یار احمد زهی

دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

غلامعلی باقری نیا

دانشگاه دریانوردی و علوم دریائی چابهار

چکیده

سازمان بین المللی دریانوردی (IMO)  دو ماموریت اساسی دارد. ماموریت اول، ایجاد و افزایش ایمنی در دریا و ماموریت دوم، جلوگیری و رفع آلودگی آب دریاها است. این سازمان برای رسیدن به اهداف یاد شده اقدام به تهیه و تدوین کنوانسیون هایی می نماید که پس از تصویب و تایید و عضویت کشورها، لازم الاجرا می گردد. یکی از آنها کنوانسیون بین المللی استانداردهای آموزش، صدور گواهینامه و نگهبانی دریانوردان (STCW) است که در سال 1978 در لندن به تصویب سازمان بین المللی دریانوردی رسید و کشور ایران نیز در سال 1375 به آن ملحق شد. این کنوانسیون در سال های 1995 و 2010 میلادی مورد بازنگری قرار گرفت. در این بازنگری، به کیفیت آموزش ( که بایستی موجب افزایش دانش – بینش و مهارت شود) و ارزیابی صلاحیت ها و شایستگی های دریانوردان ( از طریق آزمون) برای صدور گواهینامه سطوح مختلف دریانوردان توجه ویژه صورت گرفت. در این تحقیق به بررسی این کنوانسیون و تاثیر آن بر پدافند غیرعامل بنادر پرداخته و پس از مطالعه و مقایسه، به این نتیجه رسیدیم که با اجرا، مفاد کنوانسیون (STCW) اهداف پدافند غیر عامل در بنادر نیز تامین و محقق می شود. یعنی اهداف این دو، نه تنها مغایرتی با هم ندارند بلکه برای تامین ایمنی بنادر ، منافع و امنیت ملی و حقوق دریایی کشور مکمل هم بوده و ضرورت دارد تا عضویت ایران در این کنوانسیون بهبود و استمرار یابد

کلیدواژه ها

پدافند غیر عامل, تاثیر, کنوانسیون, آموزش, صدور گواهینامه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.