مطالعه عددی میدان جریان سه بعدی و تاثیر زاویه قرارگیری کانال جانبی بر الگوی جریان در آبگیرهای جانبی کنار رودخانه ای با استفاده از نرم افزار SSIIM2

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی راهکارهای نوین در مهندسی، علوم اطلاعات و فناوری در قرن پیش رو
  • کد COI اختصاصی: EISTC03_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران - آب و سازه های هیدرولیکی

عادل اثنی عشری

استادیار گروه مهندسی عمران موسسه غیرانتفاعی میرداماد گرگان

چکیده

در نواحی خشک و نیمه خشک که جریان سیلاب حاوی رسوبات زیادی میباشد، بخشی از رسوبات همراه جریان وارد کانال آبگیر شده و در قسمت های مختلف کانال از جمله در ناحیه گردابی ورودی کانال آبگیر که معروف به ناحیه جدایی جریان می باشد، ترسیب می کند. در این مطالعه شبیه سازی عددی هیدرولیک و رسوب جریان در آبگیری از مسیر مستقیم یک کانال مستطیلی به کمک نرم افزار SSIIM2 صورت گرفته است. در این تحقیق از میان پارامترهای اصلی موثر بر جریان فوق، شکل مقطع عرضی کانال، شیب کانال های اصلی و انشعاب و شکل دهانه ورودی ثابت در نظر گرفته شده و اثر زاویه آبگیری و نسبت دبی توزیع شده در دو کانال بر ابعاد ناحیه جدایی جریان ایجاد شده در انشعاب مورد بررسی قرار گرفته اند. سپس اثر زاویه آبگیری، عدد فرود جریان ورودی و نسبت دبی توزیع شده در دو کانال بر نواحی چرخشی جریان مورد ارزیابی قرار گرفته است. ارزیابی نتایج عددی حاصله با داده های آزمایشگاهی، انطباق نسبتا خوبی را نشان داد. با افزایش نسبت آبگیری ، نواحی چرخشی جریان ایجاد شده افزایش می یابد، درحالیکه با افزایش عدد فرود این نسبت کاهش می یابد. همچنین در یک نسبت ثابت آبگیری، با افزایش زاویه آبگیری نواحی چرخشی ایجاد شده کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

آبگیر جانبی، الگوی جریان، ناحیه جدایی جریان، ، مدل SSIIM2، مدل آشفتگی k-ε استاندارد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.