کاهش دامنه هارمونیک های انتخابی در اینورترهای منبع ولتاژ با روش های هوشمند

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق و کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: ECMECONF04_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 823
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا ناظریه

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه قدرت، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، واحد مهدیشهر، دانشگاه آزاد اسلامی

لطف اله نیکنام

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه قدرت، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، واحد مهدیشهر، دانشگاه آزاد اسلامی

حشمت اله نوری زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد،مهندسی برق، گروه قدرت، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه سمنان

چکیده

شناسایی محل، اندازه بارهای غیرخطی و اثرات هارمونیک ها یکی از مهمترین بخش های برنامه ریزی تعمیر و نگهداری، عیب یابی و اصلاح سیستم های قدرت می باشد. بنابراین، در این پژوهش برای تعیین الگوی کلید زنی حذف انتخابی هارمونیک ها، از الگوریتم جدید ازدحام سالپ بهره گرفته شده است و بر روی یک اینورتر 7سطحی اعمال شده و نتایج در حالات مختلف موردبررسی قرارگرفته اند. در ادامه ابتدا به نحوه شبیه سازی اینورتر 7سطحی و هارمونیک تولیدشده توسط آن در نرم افزار MATLAB پرداخته می شود و سپس نتایج اعمال طرح پیشنهادی بررسی می شود. بررسی نتایج نشان میدهند که با استفاده از طرح پیشنهادی ازآنجاکه از ولتاژ خط خروجی اینورتر سه فاز استفاده میشود، نسبت به حالت پایه بیش از 5 درصد هارمونیک کاهش داده شده است. در این حالت میزان هارمونیک کلی ولتاژ خط مقدار تقریبی %14درصد دارد که با پیاده سازی طرح پیشنهادی با محاسبات آفلاین در حالت عادی به مقدار %8/73 درصد و با محاسبات آنلاین به مقدار %8/43 درصد کاهش یافته است که نشان از دقت و عملکرد الگوریتم مطرح شده در کاهش اعوجاج هارمونیکی در ولتاژ خروجی اینورتر شبیه سازی شده می باشد.

کلیدواژه ها

هارمونیک، اینورترهای منبع ولتاژ، بارهای غیرخطی، اعوجاج هارمونیکی، الگوریتم جدید ازدحام سالپ (SSA)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.