مقایسه عملکرد دیوارهای بتنی طره ای و وزنی با در نظر گرفتن اندرکنش خاک و سازه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری،عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF08_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهناز جهانگیری

کارشناسی ارشد مهندسی عمران-سازه

حسین طالبی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران-سازه

چکیده

معمولا سازندگان نست به اجرای دیوار حائل ذهنیتی منفی دارند. به این بهانه که اجرای دیوارحائل هزینه بر و سخت است زیر بار اجرای آن نمی روند. به همین دلیل ، در بسیاری از پروژه ها ، حتی با داشتن 2 یا 3 طبقه زیرزمین ، شاهد آن هستیم که دیوار حائل ، اصلا طراحی نمی شوند. حوادثی بوده اند که بعد از اتمام ساختمان و ساکن شدن اهالی ، دیوار 10 یا 20 سانتی زیرزمین ، به دلیل فشار خاک ، تخریب شده و خودروهای پارک شده در پارکینگ زیر آوار ، تخریب شده اند. به همین علت لازمه مطالعات بر روی طراحی و اجرای دیوارهای حائل الزامی است. جهت بررسی رفتار دیوار حایل وزنی ابتدا یک مدل با هندسه ذوذنقه متساوی الاضلاع شبیه سازی می کنیم.قائده بالای مدل 0.5 متر و قائده پایین آن 1 متر در نظر گرفته شده است.عمق گودبرداری برای همه مدلها 10 متر میباشد.یک بار گسترده به مقدار 1 کیلونیوتن بر مترمربع بر روی توده خاک قرار داده شد که موقعیتش نسبت به ترانشه گودبرداری در همه مدلها یکسان است.با توجه به نتایج به دست آمده نیروی برشی به وجود آمده در دیوار حایل بتنی بیشتر از دیوار حایل وزنی به دست آمد.

کلیدواژه ها

دیوارهای بتنی طره ای، دیوارهای وزنی ، اندرکنش خاک و سازه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.