بازشناسی مولفه های هویت ملی در عکسهای دوره قاجار (مطالعه موردی: عکس های آنتوان سوروگین)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان،ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF04_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 791
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژده شرفخواه

دانش آموخته کارشناسی ارشد پژوهش هنر، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه مازندران

فتانه محمودی

دانشیار، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه مازندران

چکیده

هویت یکی از مفاهیم مهم در عرصه هی علوم اجتماعی و فرهنگی است. مسئله ی هویت توام با تاثیر پذیری از فرهنگ آن جامعه است.زیرا فرهنگ از ویژگی های اصیل هر ملت در برابر ملل دیگر و همچنین سبب متمایز کردن و شناخته شدن فرد و جامعه از افراد و جوامع دیگری می شود به این منظور عصر قاجار به سبب تحولات صورت گرفته بخشی از هویت ایرانی است در نتیجه تصاویر عکا سی این دوره یکی از مهم ترین یافته های مستند در شناخت مسلائل اجتماعی و فرهنگی به شمار می آیند ضرورت مطالعه این مدرک، بیشتر به دلیل برخورداری این تصاویر از اطلاعات ارزشمند در یک دوره تاریخی است که در قالب تصاویر برجای مانده است. در این پژوهش، مولفه های هویت ملی-ایرانی در آلبوم عکس های آنتوان سوروگین-عکاس به نام عهد ناصری- بررسی شده است. از آنجایی که هنرهای تصویری یکی از عنا صر مهم هویت ساز هستند؛ هدف، برر سی عکس های دوره قاجار بر اساس مولفه های هویت ملی ایرانیان است که به تبع آن گرایش هویتی مردم ایران زمین را در عصر قاجار نشان می دهد نو شتار حاضر می کوشد با استفاده از اسناد و مدارک به این پرسش پاسخ دهد که لایه های هویتی موجود در عکس های دوران قاجار کدامند نتایج نشان داد جامعه ی منعکس شده در این تصاویر با شاخصه ی هویت ملی فرهنگی تعریف می شود. بنابراین عکس های منتخب از آلبوم عکس های آنتوان سوروگین با مولفه های هویت فرهنگی-تاریخی و اجتماعی قابل بررسی است. روش تحقیق این مقاله توصیفی-تحلیلی بوده و روش گردآوری اطلاعات کتابخانه ای است.

کلیدواژه ها

فرهنگ، عکاسی قاجار، هویت، هویت ملی، باستان گرایانه، فرهنگ اسلامی، هنر ایرانی، نفوذ غرب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.