بررسی روند تحول مسکن گرگان در دوره پهلوی اول
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: همایش منطقه ای خانه ایرانی
- کد COI اختصاصی: IRANIANHOUSE01_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3156
نویسندگان
مربی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبد کاووس
مربی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبد کاووس
چکیده
با تاسیس سلسله پهلوی معماری ایران دستخوش تحولات عمده ای شده است اغاز این تحولات را باید از اواسط حکومت قاجار جستجو نمود این تغییرات که در اثر رواج فرهنگ غربی و حضور مستشاران آنان در ایران به وجود امده بود با حضور معماران و مهندسان خارجی و نیز دانش آموختگان معماری از فرنگ برگشته به تدریج معماری مدرن که نگرشی مطرح بین معمارانآن روز گار بود. جای خود را در بین بناهای شهری ایران باز کرد و حرفه معماری را از مسیر سنتی خارج نمود این اقدامات و گرایشها ابتدا تاثیر خودرا در پایتخت به جای نهاد و لی به سرعت شهرهای دیگر را نیز تحت تاثیر قرار داد در اثر این تحولات جریان زندگی اجتماعی و اقتصادی ایران تغییر کرد. سیمای شهرها متحول شد و بناهای لازم برای زندگی جدید و همچنین واحدهای مسکونی جدید در شهرها به وجود امد همزمان با رشد صنعت عناصر جدیدی در معماری به وجود آمد و همچنین معماری جدید منطبق با مصالح جدید شکل گرفت. استرآباد نیز که یکی از شهرهای مهم در دوره قاجار محسوب می شد از این تحولات بی نصیب نماند براساس یافته ها و نتایج حاصل از این پژوهش دراین دوره با ایجاد خیابان پهلوی امام خمینی فعلی محلات استراباد را به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم نمود.کلیدواژه ها
تحول مسکن، گرگان، معماری پهلوی اولمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.