بررسی تطبیقی حضور انسان در معماری سنتی و معماری پایدار

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش منطقه ای خانه ایرانی
  • کد COI اختصاصی: IRANIANHOUSE01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1712
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره ترابی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان و دانش پژوه دکتری دانشگاه

چکیده

ایران همواره به صفت شایسته مردم واری پیراسته بود هنرمند و معمار سنتی به پاسشان و منزلت انسان از ریا و تظاهر و تقلب به دور بود و برائت از آن خصلتهای ناپسند منجر به خلق اثار کارا و خوش ترکیب می شد. درمعماری سنتی نیازهای اعتقادی ، اقتصادی و اجتماعی به کمال مورد توجه قرار می گرفت. و برای براورد کردن هریک از نیازها به نیکوترین و زیباترین صورت ممکن عناصر و فضاهای ضروری و لازم شکل می گرفت. همه ساخته های معماری به منظور خدمت رسانی به انسانها از طریق ایجاد فضاهایی برای بروز رفتارها و عملکردهای زندگی انها می باشد ارائه پاسخ شایسته نیازمند آن است که معمار انسان را در یک افق وسیع در نظرگرفته و او را تنها محدود به قالب جسمانی نداند بلکه او را موجودی که دارای روح و روان نیز می باشد شناسایی کرده و به تمامی این سه وجه انسان توجه شایسته مبذول نماید.

کلیدواژه ها

معماری سنتی، معماری پایدار، الگوپذیری، خانه سنتی، حضور انسان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.