کنترل آلودگی دریایی، ملاحظات مورد نظر و راهبردهای توسعه پایدار در منطقه خلیج فارس

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI12_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین اتابک

کارشناس ارشد جانوران دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم دریایی

حمیدرضا مزینانی

کارشناس مدیریت بازرگانی، دفتر معاونت دریایی، سازمان بنادر و دریانورد

امیرسعید نورامین

کارشناس ارشد حمل و نقل دریایی، دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه علوم دری

چکیده

امروزه آلودگی محیط زیست یکی از معضلات اساسی جوامع انسانی بوده و با توجه به اکوسیستم خلیج فارس، اثرات نامطلوبی را در این منطقه به ارمغان می آورد. صرف نظر از منابع عظیم گاز و نفت و اهمیت ژئواکونومیکی خلیج فارس، این منطقه از نظر وجود منابع غنی معدنی و غذایی و دارا بودن اکوسیستمهای خاصی نظیر جنگلهای مانگرو، آبسنگ های مرجانی و زیستگاه لاکپشتهای دریائی، زیستگاه پرندگان و اشکال آبشناختی مختلفی از نواحی ساحلی نظیر کولاب های سواحل، مصب ها، خورها، خلیج های کوچکBay و تالاب های ساحلی دارای اهمیت می باشد. این منطقه از نظر زیست محیطی بسیار آسیب پذیر بوده و با نگاهی اجمالی به وقایع تلخی که در طی چند دهه اخیر دراین دریای نیمه بسته رخ داده و عدم تعامل و همگرایی کشورهای منطقه برای بهسازی و نگهداری از این موهبت الهی، پیش بینی می شود که در دهه های آتی کشورهای این منطقه مشکلاتی را در خصوص توسعه پایدار خود در پیش رو داشته باشند. این مطالعه سوانح عمده و وقایع موردی آلوده کننده محیط زیست دریایی را معرفی کرده و روش های بهینه جهت جلوگیری و کنترل عوامل مخرب زیست محیطی، راهکارهای موثر و سیاست های جلوگیری کننده برای مدیریت محیط زیست دریایی در منطقه خلیج فارس را ارائه می دهد

کلیدواژه ها

آلودگی دریایی، توسعه پایدار، محیط زیست، خلیج فارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.