(فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
راهنمای دانلود فایل کامل این مقاله
اگر در مجموعه سیویلیکا عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق فرم روبرو اصل این مقاله را خریداری نمایید.
برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید.در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 19 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
قیمت این مقاله : 0 تومان
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی تغییر شاخص های رشدی گیاه برنج (Oryza sativa L.) در مراحل مختلف رشد تحت تاثیر رژیم های مختلف آبیاری در منطقه خوزستان، ایران
کاوه لیموچی - دکترای زراعت. باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران.فاطمه فاطمی نیک - مربی کشاورزی دانشگاه پیام نور، ایرانمهرداد یارنیا - استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایرانعطااله سیادت - استاد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین، گروه زراعت و اصلاح نباتات، تخصص: زراعت
چکیده مقاله:
این پژوهش با هدف تعیین نقش رژیمهای مختلف آبیاری بر عملکرد دانه و شاخصهای فیزیولوژیکی ژنوتیپهای برنج هوازی در استان خوزستان بهمدت دو سال (1393 و 1394) طراحی و اجرا گردید. چهار رژیم آبیاری (1، 3، 5 و 7 روزه) درکرت های اصلی و 12 ژنوتیپ برنج در کرت های فرعی در سه تکرار قرار گرفتند. نتایج تجزیه مرکب نشان داد که بین ژنوتیپ، رژیم آبیاری و اثر متقابل دو عامل در تمامی مراحل رشد صفات تفاوت معنیداری در سطح یک درصد وجود داشت. نسبت وزن ساقه ( (SWRبا افزایش رشد نیز افزایش یافت، ولی از مرحله 100 روز پس از کاشت به بعد، بهدلیل نقش موثر ساقه بهخصوص در شرایط کاهش میزان آبیاری در انتقال مجدد، شاهد کاهش این صفت بودیم، ولی در صفات سرعت فتوسنتز خالص ((NARو وزن مخصوص برگ (SLW) بهدلیل سهم بیشتر برگ در اوایل رشد، روندی کاملا عکس حالت قبلی را داشتیم. نسبت وزن برگ (LWR) نیز بنا بهدلیل اخیر، روندی کاملا کاهشی از ابتدا تا پایان دوره رشد را دارا بود. با کاهش رژیم آبیاری، بهدلیل سایهاندازی کمتر کانوپی، سرعت فتوسنتز خالص روند نزولی را طی کرد. بیشترین مقدار وزن برگ در رژیمهای آبیاری با تناوب پنج و هفت روزه مشاهده شد، ولی وزن ساقه در این رژیمهای آبیاری کاهش یافت. مکانیسم فرار از شرایط تنشزا سبب کاهش دوره رشد با کاهش رژیم آبیاری شد. در نهایت پیشنهاد میشود این آزمایش در رژیمهای آبیاری و ژنوتیپهای دیگر نیز انجام شود.
کلیدواژه ها:
رژيم آبياري, LWR, NAR, SLW, SWR
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:
https://civilica.com/doc/1015846/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
لیموچی، کاوه و فاطمی نیک، فاطمه و یارنیا، مهرداد و سیادت، عطااله،1398،بررسی تغییر شاخص های رشدی گیاه برنج (Oryza sativa L.) در مراحل مختلف رشد تحت تاثیر رژیم های مختلف آبیاری در منطقه خوزستان، ایران،،،،،https://civilica.com/doc/1015846
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود. برای بار اول: (1398، لیموچی، کاوه؛ فاطمه فاطمی نیک و مهرداد یارنیا و عطااله سیادت) برای بار دوم به بعد: (1398، لیموچی؛ فاطمی نیک و یارنیا و سیادت) برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :
Abdola, A. A. & Zarea, M. J. (2015). Effect of ...
Akbari, S., Kafi, M. & Rezvan Beidokhti, S. (2016). The ...
Arvin, P. & Vafabakhsh, J. (2016). Study of drought and ...
Carmelita, M., Albertoa, R., Wassmanna, R., Hiranob, R., Miyatac, A., ...
Chowdhury, M. d. R., Kumar, V., Sattar, A. & Brahmachari, ...
Dong, N. M., Brandt, K. K., Sørensen, J., Hung, N. ...
Durand, M., Porcheron, B., Hennion, N., Maurousset, L., Lemoine, R. ...
Dutta, R. K., Baset Mia, M. A. & Khanam, S. ...
Farrell, T. C., Fox, K. M., Williams, R. I., Fukai, ...
Ghasemi-Nasr, M., Karandish, F., Naft-Chali, A. D. & Mokhtasa-Bigdali, A. ...
Ghosh, B. & Chakma, N. (2015). Impacts of rice intensification ...
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.