تاثیر منبع غله و افزودن آنزیم به جیره بر عملکرد و صفات سرمی در جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 48، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAS-48-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم قرقانی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

احمد کریمی

دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

قربانعلی صادقی

استاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی و ارزیابی تاثیر منبع غله جیره (ذرت یا سه رقم گندم سرداری، زرین و آذر 2) با و بدون افزودن آنزیم کربوهیدراتاز بر شاخص­های عملکردی، وزن نسبی اندام­های گوارشی و صفات سرمی جوجه­های گوشتی با استفاده از 392 قطعه جوجه خروس راس 308 به صورت طرح کامل تصادفی با هفت تیمار، چهار تکرار و چهارده قطعه پرنده در هر تکرار در دوره سنی 1 تا 49 روزگی انجام شد. نتایج نشان داد، استفاده از گندم رقم زرین در مقایسه با رقم سرداری یا آذر2 به عنوان تنها منبع غله جیره­ موجب افزایش وزن زنده در سنین 11، 25 و 42 روزگی شد. خوراک مصرفی در دوره سنی 1 تا 11روزگی در جوجه­های تغذیه شده با جیره حاوی گندم رقم زرین بالاتر از گروه تغذیه شده از جیره حاوی گندم رقم آذر 2 بود. تغذیه از جیره دارای گندم سرداری در مقایسه با زرین یا آذر 2 موجب کاهش سطح گلوکز و پروتئین کل سرم در 20 روزگی و کاهش وزن نسبی لاشه و پانکراس به ترتیب در سنین 21 و 41 روزگی شد. افزودن مکمل آنزیمی به جیره­ موجب افزایش وزن زنده در سن های 11، 25 و 42 روزگی، افزایش وزن در دوره سنی 12 تا 25 روزگی، بهبود ضریب تبدیل خوراک در دوره­های سنی 12 تا 25 و 43 تا 49 روزگی و کاهش وزن نسبی سنگدان و پانکراس در سن 21 روزگی شد. به طورکلی نتایج بیانگر بهبود عملکرد جوجه­های گوشتی در صورت استفاده از گندم رقم زرین و یا افزودن آنزیم به جیره بود.

کلیدواژه ها

جوجه گوشتی, رقم گندم, سرم, مکمل آنزیمی, ویژگی های لاشه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.