تاثیر اسناد کردن و تراکم نشانگری در بهبود درستی ارزیابی های ژنگانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 49، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAS-49-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید پرنا

دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

اردشیر نجاتی جوارمی

دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

مصطفی صادقی

دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

رستم عبداللهی آرپناهی

استادیار، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

چکیده

با دسترسی به اطلاعات نشانگرهای تک نوکلئوتیدی (SNP­)، پیش­بینی شایستگی ژنتیکی افراد بدون اطلاعات پدیدگانی (فنوتیپی) با استفاده از ارزیابی ژنگانی (ژنومی) امکان­پذیر شده است. لیکن، استفاده از تراشه (چیپ) های متراکم برای ارزیابی همه افراد جمعیت مقرون به صرفه نیست. برای دستیابی به بیشترین بازدهی در بررسی های ژنگانی می­توان گروهی از حیوان ها را با تراشه­های با تراکم بالا و دیگر افراد را با تراشه­های کم­تراکم تعیین نژادگان­ (ژنوتیپ) کرد، سپس آن ها را به تراکم بالا اسناد (ایمپیوت) کرد. در این بررسی، تاثیر سه تراشه کم­تراکم (1k، 2k و 4k)، اسناد شده به تراکم بالای 10k و رابطه ­خویشاوندی بین جمعیت مرجع و جمعیت­های تایید بر درستی ارزیابی ژنگانی و نیز همبستگی ارزش­های اصلاحی برآورد­شده در تراشه­های مختلف با استفاده از داده همانند سازی­شده، بررسی شد. برای ساختن تراشه­های کم­تراکم، 10، 20 و 40 درصد از نشانگرهای 10k به صورت تصادفی انتخاب شدند. اسناد کردن (ایمپیوتیشن) با استفاده از نرم­افزار FImpute صورت گرفت. به طورکلی با افزایش تراکم نشانگری، همبستگی بین ارزش­های اصلاحی برآورد­شده به دست آمده از تراشه­های مختلف افزایش پیدا کرد. به گونه ای که، درستی ارزیابی ژنگانی تراشه کم­تراکم 4k و تراشه متراکم 10k همسان بودند. همچنین پس از اسناد کردن نژادگان­های تراشه 4k به 10k، تفاوتی بین درستی ارزیابی­های ژنگانی ایجاد نشد. با افزایش فاصله جمعیت مرجع و جمعیت­های تایید، درستی اسناد کردن کاهش یافت.

کلیدواژه ها

رابطه خویشاوندی, نشانگر, همانند سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.