ارائه یک روش کارا به منظور شناسایی چهره مبتنی بر تکنیک های یادگیری عمیق
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی کامپیوتر، فناوری اطلاعات و کاربردهای هوش مصنوعی
- کد COI اختصاصی: CEITCONF03_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 933
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر هوشمصنوعی و رباتیکزموسسه علوم و فناوری آریان، مازندران امیرکلا بابل
استادیار دانشکده مهندسی کامپیوتردانشگاه شمال، مازندران آمل
استادیار دانشکده مهندسی برق دانشگاه مازندران، مازندران بابلسر
چکیده
شناسایی چهره، نوعی بیومتریک براساس اطلاعات مشخصه چهره انسان است. تشخیص چهره، ارزش نرم افزاری زیادی در امنیت اطلاعات کامپیوتر، درمان پزشکی، نظارت امنیتی، تعامل کامپیوتر و مالی است. استخراج ویژگی، کلید تکنولوژی تشخیص چهره است و به انتخاب و تشخیص الگوریتم تشخیص چهره مربوط میشود. شبکه های عصبی درهم پیجش یکی از اساسی ترین ساختارهای شبکه در تکنولوژی یادگیری عمیق است و موفقیت بزرگی در زمینه پردازش تصویر و شناخت بدست آورده است. هدف اصلی در این مقاله، استفاده از شبکه عصبی عمیق برای شناسایی چهره افراد می باشد. این هدف بر این مبنا است که پس از بررسی روشهای موجود برای شناسایی چهره، یک روش جدید بر اساس شبکه عصبی عمیق پیشنهاد گردد. پس از بررسی دقیق این روش، کارایی آن در شناسایی چهره مورد ارزیابی قرار گرفته است. شبیه سازی و مقایسه نتایج در این پژوهش با استفاده از زبان برنامهنویسی پایتون و از بستر ژوپیتر برای برنامه نویسی صورت گرفته است. به منظور ارزیابی عملکرد از پایگاه داده LFW که شامل 1323 عکس از 5749 فرد می باشد که تمامی تصاویر از اینترنت جمع آوری شده اند. هر چهره با نام شخص تصویر شده برچسب خورده است. مجموعه اعتبارسنجی شامل حدود 20000 تصویر است و ارزیابی هر 5 دوره انجام میشود. الگوریتم پیشنهادی به عملکرد 9965,0 دست یافته است.کلیدواژه ها
شناسایی چهره، یادگیری عمیق، شبکه عصبی، استخراج ویژگیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از اینترنت اشیا در بهبود مدیریت بار و افزایش کارایی شبکه های برق
- بهینه سازی توان در سیستم های چند هسته ای با استفاده از یادگیری تقویتی و تخصیص منابع
- بررسی مدارهای مجتمع آنالوگ کم مصرف برای کاربردهای پزشکی
- Physical Layer Security in ۵G Networks Using ArtificialInterference
- یک روش جدید در سیستم های توصیه گر برای پیش بینی سلیقه کاربران با استفاده ازالگوریتم بهینه سازی نهنگ
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.