بررسی جایگاه شاخص های موثر در بهینه سازی مدیریت بهره برداری از منابع آب زیر زمینی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: سمپوزیوم ملی قنات بلده فردوس
- کد COI اختصاصی: BALADEH01_063
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 456
نویسندگان
دکترای مدیریت، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی جایگاه شاخص های موثر در بهینه سازی مدیریت بهره برداری از منابع آب زیر زمینی انجام گرفت. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ نحوه ی گرد آوری داده ها، تحقیقی توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه کشاورزان زیان دیده ناشی از پائین آمدن سطح آب های زیرزمینی در شهرستان البرز می باشد که در شش ماه دوم سال 1396 حداقل یکبار از خدمات بیمه نامه محصولات کشاورزی استفاده کرده اند. بدلیل گستردگی جامعه آماری و عدم امکان انتخاب تصادفی افراد، از نمونه گیری به روش طبقه ای در دسترس صورت گرفته است که منظور از آن زیان دیدگانی هستند که جهت انجام کارهای پرداخت خسارت به اداره کل جهاد کشاورزی، در شهرستان البرز مراجعه کرده اند. حجم نمونه انتخابی 250 نفر می باشد. برای جمع آوری داده های مورد نیاز از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد. روایی پرسشنامه توسط تنی چند ( 6 نفر) از متخصصین حوزه مدیریت آب و جهاد کشاورزی، مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه نیز توسط آلفای کرونباخ مورد ارزیابی قرار گرفت که 92 درصد تعیین گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها ابتدا برای اطمینان از نرمال بودن جامعه، آزمون کولموگروف اسمیرنوف انجام گرفت و بعد از اطمینان از نرمال بودن داده ها، برای بررسی معناداری اختلاف بین توزیع مشاهده شده و توزیع مورد انتظار از آزمون خی دو استفاده شد. نتایج نشان داد که چهار شاخص (تولید محصول به ازای متر مکعب آب ( CPD )، ارزش افزوده به ازای یک متر مکعب آب ، میزان اشتغال به ازای متر مکعب آب ( JPD )، ارزش محصول در واحد آب مصرفی ) در بهینه سازی مدیریت بهره برداری از منابع آب زیر زمینی سهم عمده ای دارند. سپس شاخص های موثر در بهینه سازی مدیریت آب، بر اساس نظرات پاسخگویان به ترتیب میزان اشتغال به ازای متر مکعب آب ( JPD )، ارزش محصول در واحد آب مصرفی، ارزش افزوده به ازای یک متر مکعب آب و تولید محصول به ازای متر مکعب آب ( CPD ) اولویت بندی گردید.کلیدواژه ها
مدیریت آب های زیر زمینی، تولید محصول، ارررزش افزوده، میزان اشتغال، ارزش محصولمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.