طراحی مفهومی موتور سوخت مایع کرایوژنیک به همراه بررسی سیکل های مختلف موتور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE18_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1908
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خردمندی

کارشناس ارشد هوافضادانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان – شاهین شهر

مهرداد بزاززاده

دانشیار مجتمع مکانیک دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان – شاهین شهر

چکیده

موتورهای موشک به دودسته اصلی موتور سوخت مایع و جامد تقسیم می شوند. موتورهای سوخت مایع موتورهایی هستند که پیشرانه آنها (شامل سوخت و اکسیدکننده) به صورت مایع وجود دارند. در این مقاله روندی برای طراحی مفهومی موتورهای موشک سوخت مایع کرایوژنیک ارائه شده است که با استفاده از برنامه های کامپیوتری و کد نویسی، سرعت، دقت و حرکت در جهت صحت نتایج را مدنظر داشته است. طراحی موتور سوخت مایع فرآیندی برگشت پذیر و تکرارشونده است که با دریافت تعدادی ورودی و حل معادلات مرتبط با طراحی و برآورده کردن الزامات عملکردی، خروجی های طراحی که شامل پیکره بندی کلی و تخمین عملکرد است را نتیجه میدهد. در فرآیند کد نویسی استفاده از کمترین ورودی ها در کد مدنظر بوده بنابراین برای پارامترهایی همچون جرم مولکولی مواد حاصل از احتراق ( M) و ضریب آیزنتروپیک این گازها ( Y) از نرم افزار CEA استفاده شده است. نکته دیگری که در این مقاله مدنظر بوده بحث سیکل های موتور سوخت مایع است. در اینجا انواع سیکل های موتور سوخت مایع معرفی شده و پس ازآن به مقایسه بین آنها پرداخته میشود. سپس براساس انتخاب سیکل موتور، روند طراحی مفهومی ارائه می گردد. در ادامه روند طراحی در قالب کد در برنامه MATLAB نوشته شده و با یک موتور ساخته شده صحت سنجی میگردد. طراحی مفهومی موتور با استفاده از کد به دست آمده و انتخاب بهترین نتیجه از بین اعداد بدست آمده را میتوان به عنوان نتیجه این مقاله عنوان کرد.

کلیدواژه ها

کرایوژنیک، سیکل موتور سوخت مایع، طراحی مفهومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.