بررسی روانساز جامد سطوح داخلی یاتاقان های لغزشی پمپ سوخت هواپیما و امکان سنجی ترمیم آن ها با استفاده از روانساز DAG 213

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE18_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید عابدینی

دانشگاه صنعتی امیر کبیرکارشناس ارشد مهندسی متالورژی

امیر ادیب زاده

دانشگاه بیرجند کارشناس ارشد مهندسی مکانیک

چکیده

امروزه روانسازهای جامد نقش بسیار مهمی را در تسهیل حرکت دو جسم بر روی یکدیگر ایفا می کنند و به دلیل مزایای بسیار زیادی که نسبت به روانسازهای مایع دارند در کاربردهای مهم به طور کامل جایگزین آن ها شده اند. در پروژه حاضر در ابتدا با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی و ریزساختار و ترکیب شیمیایی پوشش به کار رفته در یاتاقان های اصلی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که پوشش مورد استفاده کامپوزیتی با پایه گرافیت می باشد. با بررسی روانسازهای جامد موجود، DAG 213 به عنوان شبیه ترین روانساز به نمونه مذکور انتخاب شد. پوشش DAG 213 با ضخامت های مختلف بر روی زیرلایه های مسی با لایه نازک ایندیوم اعمال شد. با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، آزمون چسبندگی و آزمون سایش، خواص مختلف پوشش مانند ریزساختار، ترکیب شیمیایی، چسبندگی مکانیکی، ضریب اصطکاک دینامیکی و نرخ سایش مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که پوشش DAG 213 از نظر ترکیب شیمیایی تا حد قابل قبولی به پوشش اصلی نزدیک است و هر دو کامپوزیت پایه گرافیت هستند. پوشش ها از چسبندگی بسیار بالایی برخوردار بودند و پس از قرارگیری در محیط سوخت به مدت 24 ساعت چسبندگی خود را به طور کامل حفظ کردند. همچنین ضریب اصطکاک دینامیکی اندازه گرفته شده در مورد پوشش DAG 213 برابر با 0,17 به دست آمد که این مقدار بسیار از ضریب اصطکاک سطح زیرلایه مسی با مقدار 0,53 پایین تر است. در نهایت می توان نتیجه گرفت که در میان روانسازهای موجود، روانساز DAG 213 می تواند جایگزین مناسبی برای پوشش مورد استفاده در یاتاقان های لغزشی باشد که نیاز به تحمل نیروی پایینی دارند.

کلیدواژه ها

یاتاقان لغزشی، روانساز، پمپ سوخت، DAG213

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.